Επικαιρότητα

Δούκας: Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μία Αθήνα Πράσινη, Καθαρή, Ασφαλή και Δημιουργική (Φωτογραφίες)

Δούκας: Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μία Αθήνα Πράσινη, Καθαρή, Ασφαλή και Δημιουργική (Φωτογραφίες)

Ορκωμοσία του Νέου Δημάρχου Αθηναίων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης ενώπιον επίσημων προσκεκλημένων και πλήθους κόσμου

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου, κ. Χάρη Δούκα, των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Μελών των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ., στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Η τελετή περιελάμβανε θρησκευτικούς και πολιτικούς όρκους, με τη συμμετοχή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Αναπληρωτή Υπουργού  Εσωτερικών, κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, ενώπιον επίσημων προσκεκλημένων και πλήθος κόσμου.


Swearing-in ceremony for the newly elected Mayor of Athens Harry Doukas and the city counsellors, at the  Kipseli Municipal Market, in Athens, Greece, on December 28, 2023 / Τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα και των δημοτικών συμβούλων, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στην Αθήνα, στις 28 Δεκεμβρίου, 2023

Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε:
«Συγκεντρωθήκαμε εδώ σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας για να σηματοδοτήσουμε τη θέλησή μας να δημιουργήσουμε μία Αθήνα Πράσινη και Καθαρή, Ασφαλή και Δημιουργική. Όπως την ονειρευόμαστε. Όπως είναι οι προσδοκίες των Αθηναίων. Είμαστε όλοι εδώ για να πούμε ότι η ζωή στην Αθήνα μπορεί να γίνει καλύτερη. Τα εμπόδια δεν μας πτοούν, οι δυσκολίες  μπορούν να ξεπεραστούν με την κοινή προσπάθεια. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εξαιρέσεις. Επιλέξαμε τη γειτονιά αυτή για το συμβολισμό ότι ο δήμος ξαναγυρίζει στις γειτονιές, εκεί που γράφεται καθημερινά η ιστορία και η ζωή των ανθρώπων».


ΔΟΥΚΑΣ_ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ_2.jpg

Ο κ. Δούκας σημείωσε ότι για να αλλάξει σελίδα η Αθήνα, υπάρχουν 3 βασικές προϋποθέσεις:

«Πρώτον, όλες οι δράσεις πρέπει να συντείνουν σε μια καθαρότερη περιβαλλοντικά πόλη. Αυτό σημαίνει γενναίες ενεργειακές παρεμβάσεις, σημαίνει σημαντική αύξηση του πρασίνου.

Δεύτερον, θέλουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου, που θα τον καθιστά πιο αποτελεσματικό. Ήδη δώσαμε το πρώτο δείγμα γραφής, αναθέτοντας και στους 26 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας (είτε ως αντιδήμαρχοι, είτε ως εντεταλμένοι σύμβουλοι), συγκεκριμένη ατζέντα αρμοδιοτήτων.

Τρίτον, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση του δήμου με τον πολίτη που θα διέπεται από την αρχή: καμία απόφαση ερήμην του. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα παίρνονται μετά από δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες».

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας ακολούθησε η καθιερωμένη παράδοση-παραλαβή στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του νέου Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα και του απερχόμενου Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης