Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 0,7% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 0,7% για τον Nasdaq
172 μονάδες κέρδισε ο Dow

 Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, καθώς η αγορά ανέλυσε έναν ακόμη γύρο στοιχείων για τον πληθωρισμό σε αναζήτηση ενδείξεων για το πότε η Federal Reserve θα μπορούσε να αρχίσει να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική.

Ο Dow Jones κέρδισε 172 μονάδες ή 0,47% στις 36.577 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,46% στις 4.643 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,36% στις 615,53 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,7% στις 14.533 μονάδες.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες άγγιξαν νέα ενδοημερήσια υψηλά 52 εβδομάδων την Τρίτη, με τον S&P 500 να φτάνει στο υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδό του από τον Μάρτιο του 2022. Ο Nasdaq και ο Dow άγγιξαν τα υψηλότερα ενδοημερήσια επίπεδά τους από τον Απρίλιο και τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, αντίστοιχα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 3,1% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση και 0,1% σε μηνιαία. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν ετήσια αύξηση 3,1%. Σε μηνιαία βάση, περίμεναν ότι ο ΔΤΚ θα παραμείνει σταθερός. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο πληθωρισμός αυξήθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Η έκθεση έρχεται καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ολοκληρώσουν μια δυνατή χρονιά με υψηλό ρυθμό. Ο Dow, ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν κερδοφόρα σερί τριών ημερών και έχουν έξι συνεχόμενες εβδομάδες κερδών. Ο S&P 500 έκλεισε επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022, ενώ ο Dow διαμορφώθηκε στο υψηλότερο σημείο του από τον Ιανουάριο του 2022. Κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων, ο S&P 500 αυξήθηκε περισσότερο από 12%.

Οι traders θα στρέψουν τώρα την προσοχή τους στην ανακοίνωση πολιτικής της Fed, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 2 μ.μ. ET. Η Wall Street αναμένει σε μεγάλο βαθμό από την κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά. Ωστόσο, θα εξετάσουν τον σχολιασμό του προέδρου Jerome Powell για ενδείξεις για το πότε θα μπορούσαν να έρθουν μειώσεις επιτοκίων.

Η Oracle υποχώρησε περισσότερο από 12% αφού τα έσοδα της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο έχασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Η Macy's υποχώρησε 7% μετά από υποβάθμιση για "πώληση από τη Citi την Τρίτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης