Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq

156 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να συνεχίσουν τη δυναμική της αγοράς οδεύοντας στο τέλος του έτους.


Ο Dow Jones κέρδισε 156 μονάδες, ή 0,43% στις 36.404 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,39% στις 4.622 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,12% στις 623,95 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,2% στις 14.432 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές προσβλέπουν σε βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις κινήσεις της αγοράς και την πολιτική επιτοκίων από την Federal Reserve. Η κεντρική τράπεζα ξεκινά τη διήμερη συνεδρίασή της την Τρίτη.

Τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Νοέμβριο αναμένεται την Τρίτη, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού θα ανακοινωθεί την Τετάρτη. Η προσεχής ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων είναι μερικά από τα τελικά εμπόδια που απομένουν για να παραμείνουν ισχυρές οι αγορές μέχρι το τέλος του 2023.

«Κανείς δεν περιμένει αύξηση, αλλά οι πιο θερμές από τις αναμενόμενες μετρήσεις του πληθωρισμού θα μπορούσαν να παγώσουν στην ιδέα ότι οι μειώσεις επιτοκίων θα έρθουν νωρίτερα παρά αργότερα», δήλωσε ο Chris Larkin, επικεφαλής συναλλαγών και επενδύσεων στο E-Trade.

Οι μετοχές της Macy σημείωσαν ράλι περισσότερο από 20% μετά την είδηση ότι έλαβε προσφορά εξαγοράς για 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Apple και Nvidia υποχώρησαν 1,5% και 1,8%, αντίστοιχα, ασκώντας πίεση στον Nasdaq. Η Meta Platforms σημείωσε πτώση 2,1%.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο των Fed Funds σταθερό στο εύρος 5,25%-5,5%. Ο πρόεδρος Jerome Powell αναμένεται επίσης να επαναλάβει τη δέσμευσή του για μείωση του πληθωρισμού στη συνέντευξη Τύπου του την Τετάρτη. Η τιμολόγηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνει μια πιθανότητα σχεδόν 40% ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον Μάρτιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης