Επικαιρότητα

«Ήρεμα νερά» στο Αιγαίο εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση

«Ήρεμα νερά» στο Αιγαίο εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση
Αυτό που μπορεί να πει κανείς με σιγουριά είναι πως για το επόμενο διάστημα στρώθηκε ένας ανοιχτός δρόμος για πιο ειλικρινή επικοινωνία και για συνέχιση των συνομιλιών

Τα χαμόγελα περίσσευαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν όσο και μετά. Όλα πήγαν σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τίποτα δεν θύμιζε το 2017. Στο ραντεβού των δυο ηγετών αποτυπώθηκε η βούληση των δυο χωρών να αφήσουν πίσω τα «ταραγμένα νερά» του πρόσφατου παρελθόντος.

Δεν είναι πως ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να πάει πίσω από τις κόκκινες γραμμές του, όμως με προσεκτικές δηλώσεις έδειξε πως επιθυμεί να υπάρξει μια αλλαγή τουλάχιστον στη ρητορική. Αυτό που μπορεί να πει κανείς με σιγουριά είναι πως για το επόμενο διάστημα στρώθηκε ένας ανοιχτός δρόμος για πιο ειλικρινή επικοινωνία και για συνέχιση των συνομιλιών. Και μόνο το γεγονός πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Άνοιξη είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Άγκυρα, ενώ τον Φεβρουάριο θα συνεχιστούν ο πολιτικός διάλογος, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οι συζητήσεις για τη θετική ατζέντα. Το καλοκαίρι οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.  

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης