Ενέργεια

QatarEnergy - ExxonMobil: To χρονοδιάγραμμα «ενεργοποίησης» του Golden Pass LNG

QatarEnergy - ExxonMobil: To χρονοδιάγραμμα «ενεργοποίησης» του Golden Pass LNG
Η ExxonMobil αναμένει να αυξήσει την προσφορά LNG σε περίπου 27 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2027

Οι ενεργειακοί γίγαντες QatarEnergy και ExxonMobil αναμένουν να ξεκινήσουν την παραγωγή LNG στον τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG Golden Pass στην Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ κοντά στο Sabine Pass του Τέξας, το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Σύμφωνα με το lngprime, η κρατική QatarEnergy κατέχει μερίδιο 70% στο έργο Golden Pass με χωρητικότητα άνω των 18 mtpa και θα αφαιρέσει το 70% της χωρητικότητας, ενώ η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία ExxonMobil έχει μερίδιο 30%.

Η ανώτερη αντιπρόεδρος και οικονομική διευθύντρια της ExxonMobil, Kathryn Mikellss, δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκπομπής που συζητούσε το εταιρικό σχέδιο της εταιρείας ότι «η μηχανική ολοκλήρωση του τρένου 1 αναμένεται στα τέλη του 2024 με το πρώτο LNG το πρώτο εξάμηνο του 2025». Παράλληλα, σημείωσε ότι «πρόκειται για προαιρετική πηγή προμήθειας για τους πελάτες μας και παρέχει παγκόσμια βελτιστοποίηση logistics και ανταγωνιστικό κόστος για εμάς και τον συνεργάτη μας, τη QatarEnergy».

Επεκτείνεται το LNG της ExxonMobil

Η ExxonMobil αναμένει να αυξήσει την προσφορά LNG σε περίπου 27 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2027. Σημειώνεται ότι πέρσι, η ExxonMobil εντάχθηκε επίσης στο τεράστιο έργο επέκτασης LNG της QatarEnergy, North Field East, το οποίο θα ενισχύσει την εξαγωγική ικανότητα LNG του Κατάρ κατά 32 mtpa. Η ExxonMobil θα έχει μερίδιο 6,25% στο έργο που αναμένεται να ξεκινήσει το 2026.

Εκτός από αυτή την κίνηση, η ExxonMobil εργάζεται με τους εταίρους της για την ανάπτυξη του έργου Papua LNG στην Παπούα Νέα Γουινέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης