Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P, 1,6% για τον energy sector και 0,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P, 1,6% για τον energy sector και 0,5% για τον Nasdaq

70 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν στοιχεία που υποδεικνύουν πτώση του πληθωρισμού, και την έκθεση για τις θέσεις εργασίας .


Ο Dow Jones έχασε 70 μονάδες ή 0,19% στις 36.054 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,39% στις 4.549 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,63% στις 620,21 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,58% στις 14.146 μονάδες.

Οι μετοχές εγκατέλειψαν τις προηγούμενες ανόδους, με τον Dow να βρίσκεται σε μία ανοδική θέση σχεδόν κατά 170 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες έχουν διαπραγματευτεί τόσο πάνω όσο και κάτω από τις αντίστοιχες σταθερές γραμμές τους κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Η αγορά έλαβε ώθηση αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η πτώση του κόστους εργασίας προμηνύεται θετικά για την πορεία του πληθωρισμού, ενώ ένα άλμα στην παραγωγικότητα σηματοδότησε τη δυνατότητα της οικονομίας να παρακάμψει την ύφεση.
«Τα στοιχεία μισθοδοσίας της ADP δείχνουν ότι η αντιπληθωριστική αντιμετώπιση της Fed έχει πλέον πραγματικά αποτελέσματα», δήλωσε ο David Russell, επικεφαλής στρατηγικής παγκόσμιας αγοράς στην διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα TradeStation. «Οι αριθμοί δείχνουν προς μια ήπια προσγείωση, αλλά οι επενδυτές μπορεί να αρχίσουν να ανησυχούν για μια ύφεση εάν η πολιτική παραμείνει πολύ επιθετική».

Ωστόσο, η έκθεση της ADP της Τετάρτης είναι μόνο μία σε μια σειρά από ανακοινώσεις δεδομένων που επικεντρώνονται στην εργασία που οι traders σταθμίζουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Την Τρίτη, τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι τα ανοίγματα θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τους αριθμούς των αιτήσεων ανεργίας την Πέμπτη προτού στρέψουν την προσοχή στα ευρέως διαδεδομένα στοιχεία για τις μισθοδοσίες εκτός αγροτών, τους μισθούς και το ποσοστό ανεργίας που αναμένεται την Παρασκευή.
Το κόστος εργασίας μειώθηκε επίσης περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ η παραγωγικότητα αυξήθηκε με υψηλότερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, σύμφωνα με νέα κυβερνητικά στοιχεία.
Οι κινήσεις της Τετάρτης ακολουθούν διαδοχικές απώλειες για τον Dow και τον S&P 500. Οι πτώσεις έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το εάν το ράλι στα τέλη του 2023 έπαιρνε μια παύση ή εάν η αγορά είχε ανέβει πάρα πολύ, πολύ γρήγορα. Ωστόσο, οι τρεις κύριοι δείκτες παραμένουν έτοιμοι να ολοκληρώσουν το τέταρτο τρίμηνο και το ημερολογιακό έτος υψηλότερα.

Η Cloud Company Box υποχώρησε σχεδόν 11% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου που ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης