Επικαιρότητα

Πεντάωρη επίσκεψη-εξπρές του Ερντογάν στην Αθήνα

Πεντάωρη επίσκεψη-εξπρές του Ερντογάν στην Αθήνα
Τα «ήρεμα νερά» και η αποφυγή κατά το δυνατόν εμπρηστικών δηλώσεων είναι βασικό ζητούμενο για την αυριανή ημέρα

Στις 11 αύριο το πρωί ο Ταγίπ Ερντογάν συνοδεία ακόμα δυο αεροπλάνων θα προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το πρόγραμμά του θα είναι ιδιαιτέρως σφιχτό:

  • Στις 11:30 θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου 
  • Στις 12:15 θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Στις 13:00 θα γίνουν οι δηλώσεις στον Τύπο -δεν αναμένεται να υποβληθούν ερωτήσεις 
  • Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας της Ολομέλειας του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δυο χωρών. Θα έχει ενδιαφέρον αν μετά τις εργασίες της  Συνόδου θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν από τις δυο χώρες.

Του ΑΣΣ θα έχουν προηγηθεί παράλληλες υπουργικές συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στη Βασιλίσσης Σοφίας και στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι συσκέψεις σε υπουργείο Εξωτερικών και Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς τα τελευταία 24ωρα ενόψει της πεντάωρης παραμονής του Τούρκου προέδρου στην πρωτεύουσα. Από την Ηρώδου Αττικού έχουν προτάξει ως στόχο την επιβεβαίωση του κλίματος ηρεμίας που έχει εδραιωθεί τους τελευταίους μήνες και την περαιτέρω εξομάλυνση στις σχέσεις των δύο χωρών. Θα είναι σημαντικό αν αυτό επισφραγιστεί με μία σειρά συμφωνιών που περιλαμβάνονται στην θετική ατζέντα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης