Ποιοί είναι οι δύο μνηστήρες για τις έρευνες γεωθερμικού δυναμικού

Ποιοί είναι οι δύο μνηστήρες για τις έρευνες γεωθερμικού δυναμικού

Προσφορές από ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και την Ενέργεια Θράκης ΙΚΕ

 

Δύο επενδυτές υπέβαλλαν τελικά φακέλους με προσφορές για τον διεθνή διαγωνισμό εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας εντοπισμού γεωθερμικού δυναμικού σε τέσσερις μη χαρακτηρισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και την Ενέργεια Θράκης ΙΚΕ.

Αρχικά ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό είχαν εκδηλώσει μεγάλες εγχώριες ενεργειακές εταιρείες (Helleniq Energy, Energean Oil & Gas κλπ.) οι οποίες είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο Data Room της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), ωστόσο επέλεξαν να μην καταθέσουν προσφορές, αν και είχε ζητηθεί παράταση της καταληκτικής προθεσμίας, η οποία και δόθηκε.

Συνολικά, κατατέθηκαν πέντε φάκελοι με προσφορές από τους υποψηφίους, χωριστά για κάθε περιοχή. Ο διαγωνισμός αφορά τη νότια λεκάνη Στρυμόνα, το δυτικό Δέλτα Νέστου, τον Ακροπόταμο Καβάλας και την νότια λεκάνη - Δέλτα του Έβρου. Η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών αποσφράγισε, παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων, τους φακέλους με τα δικαιολογητικά συμμετοχής και θα συνεχίσει με την αξιολόγηση των τεχνικών – οικονομικών προσφορών εντός των επόμενων δύο μηνών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης