Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το Μίτσιγκαν γίνεται ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ

Το Μίτσιγκαν γίνεται ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ

Υπεγράφησαν νομοσχέδια που θέτουν μακροπρόθεσμους στόχους καθαρής ενέργειας και αποθήκευσης 2.500 MW

H κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ υπέγραψε νόμους που θέτει κλιματικούς στόχους για την Μεσοδυτική Πολιτεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός προτύπου καθαρής ενέργειας 100% έως το 2040 και ενός στόχου αποθήκευσης ενέργειας 2.500 MW έως το 2030.

Αυτό σημαίνει ότι το Μίτσιγκαν είναι πλέον η 12η Πολιτεία που δεσμεύεται από τέτοια και βάζει πλώρη… για να ηγηθεί στην ενεργειακή μετάβαση στην προαναφερόμενη περιοχή.

 

Περιεχόμενο νομοσχεδίων

Συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου, η κυβερνήτης υπέγραψε 5 νομοσχέδια με το όνομα «Clean Energy Future Plan» τα οποία είχαν περάσει από το Νομοθετικό Σώμα της Πολιτείας και απαιτούσε μόνο την υπογραφή της Γουίτμερ  για να επισφραγιστούν.

Τα νομοσχέδια περιλαμβάνουν ενδιάμεσες απαιτήσεις για 50% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030 και 60% έως το 2035, πριν επιτευχθεί η ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2050. Είναι επίσης τώρα η 10η πολιτεία των ΗΠΑ που θέτει σε εφαρμογή έναν στόχο ή στόχο πολιτικής για την αποθήκευση ενέργειας.

Ενώ η ιστοσελίδα PV Tech σημείωσε ότι ορισμένες ομάδες υπεράσπισης ήταν δυσαρεστημένες διότι περιλαμβάνει διατάξεις που επιτρέπουν επενδύσεις στη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα που είναι αποτελεσματικές κατά 90%, η Αμερικανική Ένωση Καθαρής Ενέργειας (ACP) είπε ότι το σχέδιο όχι μόνο θα διασφάλιζε το μέλλον της Πολιτείας στην καθαρή ενέργεια, αλλά το θέτει επίσης σε θέση να επωφεληθεί από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τα φορολογικά έσοδα και τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

Η βάση των νομοσχεδίων

Το μεγαλύτερο μέρος του νέου νομοθετικού πακέτου βασίστηκε στο Σχέδιο «MI Healthy Climate Plan» που είχε προτείνει η κυβερνήτης Γουίτμερ τον Απρίλιο του 2022, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για στόχο αποθήκευσης ενέργειας.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αυτός ο στόχος παγιώθηκε στο νομοσχέδιο 4256 της Βουλής, το οποίο πρότεινε τον στόχο των 2.500 MW έως το 2030 και υποστηρίχθηκε από 20 Δημοκρατικούς νομοθέτες.

 

Το Μίτσιγκαν θα γίνει ηγέτης στην καθαρή ενέργεια του Midwest

Ο Τζεφ Μπίσοπ, Διευθύνων Σύμβουλος του προγραμματιστή αποθήκευσης ενέργειας Key Capture Energy (KCE), σε συνέντευξή του στο Energy-Storage.news στις 29/11/2023, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της εν λόγω αμερικάνικης Πολιτείας στην ενεργειακή μετάβαση.

«Το Μίτσιγκαν οδηγεί τώρα τις Μεσοδυτικές ΗΠΑ στην υιοθέτηση καθαρής ενέργειας.

Θα δούμε νομοθεσία σαν αυτή σε όλη τη Μεσοδυτική και το Μίσιγκαν θα είναι απλώς η αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Σχέδια της KCE για την επόμενη 5ετία

Σημειώνεται ότι η KCE διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο επιχειρησιακών έργων μεγάλης κλίμακας συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS) στο Τέξας και τη Νέα Υόρκη.

Το 2021, ο Μπίσοπ είχε δηλώσει σε αυτόν τον ιστότοπο ότι η Midwest (η περιοχή του δικτύου MISO που περιλαμβάνει όλες ή μέρος 15 Πολιτειών συμπεριλαμβανομένου του Μίσιγκαν), είχε ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία για να είναι μία από τις επόμενες μεγάλες αγορές αποθήκευσης.

Ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας είναι να αναζητήσει αγορές που πιστεύει ότι θα είναι μεγάλες σε 3 με 5 χρόνια και να τοποθετήσει τη σημαία της σε αυτές.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο κατασκευαστής εργάζεται ήδη σε πιθανά έργα στο Μίσιγκαν που άρχισε να αναπτύσσει το 2020.


Οι ανάγκες του δικτύου MISO
σε χωρητικότητα

«Σήμερα έχουμε 700 MW έργων σε διάφορα στάδια ανάπτυξης στο Μίσιγκαν και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που μπορούμε να ανταγωνιστούμε για την παροχή αποθήκευσης μπαταρίας ως μέρος αυτού του στόχου των 2.500 MW έως το 2030.

Το MISO συνολικά χρειάζεται απλώς περισσότερη χωρητικότητα.

Εξετάζοντας όλες τις αποσύρσεις εργοστασίων άνθρακα, ακόμη και τις αποχωρήσεις εργοστασίων φυσικού αερίου που βρίσκονται σε ολοκληρωμένα σχέδια πόρων (επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας), χρειάζονται απλώς περισσότερη χωρητικότητα.

Είτε αυτό είναι το Ιλινόις, είτε η Μινεσότα, είτε η Ιντιάνα, η περιοχή θα χρειαστεί έργα αυτόνομης αποθήκευσης μπαταριών», είπε ο Μπίσοπ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το MISO το οποίο πρόσθεσε σχετικά πρόσφατα την αποθήκευση ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της αγοράς της, παρέχει κίνητρα για έργα διάρκειας 4 ωρών και πιθανότατα θα είναι αυτό που στοχεύουν τα περισσότερα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του KCE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης