Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,09% για τον S&P και 0,16% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,09% για τον S&P και 0,16% για τον Nasdaq

13 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, διατηρώντας τους κύριους δείκτες σε τροχιά για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο το 2023.

 

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο περίπου 13 μονάδων, ή 0,04% στις 35.430 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,09% στιε 4.550 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,88% στις 637,22 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,16% στις 14.258 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες της αγοράς πλησιάζουν τα υψηλά του 2023 που πέτυχαν το καλοκαίρι. Ο Dow θα χρειαστεί να κερδίσει μόλις περίπου 0,5% για να φτάσει σε νέο υψηλό του 2023. Ο S&P 500 και ο Nasdaq θα χρειαστεί να κερδίσουν περίπου 1% ο καθένας για να φτάσουν σε νέα υψηλά του 2023.

Την Τετάρτη η General Motors σημειωσε άνοδο περίπου 9,3% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε επαναγορά 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αύξησε το μέρισμά της, και η NetApp εκτινάχθηκε στα ύψη κατά 15% με άνοδο κερδών. Η Phillips 66 σημείωσε άλμα 4,3% αφού η Elliott Investment Management ανέλαβε μερίδιο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην ενεργειακή εταιρεία.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου υποχώρησε κάτω από το 4,3% για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, δίνοντας στήριξη στις αποτιμήσεις των μετοχών.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 5,2% υψηλότερο από τον προβλεπόμενο. Η ώθηση προήλθε κυρίως από τις αναθεωρήσεις στις κρατικές δαπάνες και τις επενδύσεις σε μη οικιστικές δομές.

«Πιθανώς πρέπει να αφομοιώσουμε τα κέρδη και δεν θα εκπλαγώ αν αυτό συμβεί στις αρχές Δεκεμβρίου, κάτι που ιστορικά τείνουμε να βλέπουμε», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός στην CFRA Research. «Αλλά την ίδια στιγμή, ο Δεκέμβριος είναι, ιστορικά, ο καλύτερος μήνας του έτους από την άποψη του μέσου όρου, που σημαίνει συχνότητα προόδου. Επομένως, δεν θα εκπλαγώ αν συνεχίσουμε να έχουμε μια θετική κίνηση στις αγορές από τώρα έως το τέλος του έτους».

Σύμφωνα με τον Adam Turnquist, επικεφαλής τεχνικής στρατηγικής της LPL Financial, ο S&P 500 θα μπορούσε να φτάσει τις 4.600 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Η αγορά μας αυτή τη στιγμή απλώς εξετάζει τη μακροπρόθεσμη τάση του πληθωρισμού και προφανώς μειώνεται – η Fed το αναγνωρίζει αυτό. Νομίζω ότι τα περιθώρια για ένα ράλι του Άγιου Βασίλη μεγαλώνουν», είπε ο Turnquist. «Δεν είμαστε υπερβολικά υπεραγορασμένοι. Νομίζω ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για στο ράλι.

Οι traders ήταν αισιόδοξοι ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Fed έχει τελειώσει, με τις τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης των Fed Funds να αντικατοπτρίζουν την πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια από την επόμενη άνοιξη.
Ο S&P 500 και ο Dow ενισχύθηκαν κατά 8,7% και 7,4%, αντίστοιχα, τον Νοέμβριο. Ο Nasdaq έχει αναρριχηθεί 11,1% την ίδια περίοδο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης