Συμφωνία για PPA της PNE με την Gerresheimer στην Γερμανία

Συμφωνία για PPA της PNE με την Gerresheimer στην Γερμανία

Θα εξασφαλίσει περίπου 35 γιγαβατώρες καθαρής ισχύος ετησίως από το 2024 - Θα μειώσει τον άνθρακα

Η PNE (μια από τις πιο έμπειρες εταιρείες κατασκευάστριες έργων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) ολοκλήρωσε μια μακροπρόθεσμη σύμβαση παροχής ρεύματος στη Γερμανία με τον κατασκευαστή συσκευασιών Gerresheimer.

Η καθαρή ισχύς για τη συμφωνία αγοράς ενέργειας (PPA) παράγεται από ένα αιολικό πάρκο PNE στη χώρα.

Η συμφωνία τροφοδοσίας με την Gerresheimer θα βοηθήσει τον κατασκευαστή συσκευασιών να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα.

Η Gerresheimer (κατασκευάστρια εταιρεία πρωτογενών γυάλινων και πλαστικών συσκευασιών για τις βιομηχανίες φαρμάκων, βιοτεχνολογίας και καλλυντικών), θα εξασφαλίσει περίπου 35 γιγαβατώρες καθαρής ισχύος ετησίως από το 2024 σε ελκυστικές συνθήκες.

Δηλώσεις:

«Οι βιομηχανικές εταιρείες ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για PPA με υψηλότερους όγκους και μεγαλύτερες προθεσμίες.

Όλο και περισσότερες εταιρείες όπως η Gerresheimer διαμορφώνουν ενεργά τη δική τους ενεργειακή μετάβαση. Βοηθάμε αξιόπιστα τη βιομηχανία στη μείωση του αποτυπώματος CO2 της.

Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν PPA για να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμες δυνατότητες καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας σε ελκυστικές συνθήκες σε ένα ασταθές περιβάλλον αγοράς», δήλωσε ο Markus Lesser (Διευθύνων Σύμβουλος της PNE).

 

Ο Dietmar Siemssen (Διευθύνων Σύμβουλος της Gerresheimer) πρόσθεσε: «Η συμφωνία αγοράς ενέργειας με την PNE AG είναι άλλο ένα σημαντικό δομικό στοιχείο για την επέκταση της πράσινης ενέργειας ως μερίδιο της παροχής ενέργειας στις γερμανικές τοποθεσίες μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης