Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,07% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,07% για τον Nasdaq

56 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές πήραν μια ανάσα αφού οι κύριοι δείκτες σημείωσαν ένα σερί κερδών τεσσάρων εβδομάδων.
Ο Dow έχασε 56 μονάδες ή 0,16% στις 35.333 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,2% στις 4.550 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,4% στις 642,50 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,07% στις 14.241 μονάδες.

Η Wall Street έρχεται από την τέταρτη διαδοχική θετική εβδομάδα, καθώς οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο μετά την απόδοση του 10ετούς ομολόγου που υποχώρησε από το όριο του 5% και ξεπέρασε για λίγο στα τέλη Οκτωβρίου. Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 8,6% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, ο Dow έχει προσθέσει σχεδόν 9% και ο Nasdaq έχει σημειώσει άλμα περίπου 12,8%.

Το ράλι σημειώθηκε παρά τις προειδοποιήσεις από ορισμένους λιανοπωλητές στις ΗΠΑ ότι η καταναλωτική δαπάνη εξασθενεί, αν και οι δαπάνες για το ηλεκτρονικό εμπόριο της Μαύρης Παρασκευής αυξήθηκαν κατά 7,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ορισμένες μετοχές ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν τη Cyber Monday, με τις μετοχές της Amazon και Shopify να ενισχύονται περίπου 1,2% και 5,4%, αντίστοιχα.

Τα αδύναμα στοιχεία δαπανών συνολικά θα μπορούσαν τελικά να είναι ένα θετικό μήνυμα ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve αρχίζουν επιτέλους να επιβαρύνουν την ευρύτερη οικονομία.

«Μια επιβράδυνση των καταναλωτών θα ήταν πιθανώς καταλύτης για την αγορά, επειδή θα βοηθούσε να τεκμηριωθεί η βάση για το ράλι», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. «Αυτή η αγορά επωφελήθηκε από ένα ισχυρό υπόβαθρο, μια ισχυρή εμπιστοσύνη στο ότι η Fed έχει τελειώσει, όχι μόνο με την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων, αλλά ότι θα ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων το 2024».

Ο Krosby, ο οποίος είπε ότι η αγορά βρισκόταν σε συνθήκες βραχυπρόθεσμης υπεραγοράς για αρκετές συνεδριάσεις, πρόσθεσε ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου θα είναι κρίσιμη για τις κινήσεις αυτή την εβδομάδα, ιδιαίτερα μετά το σχόλιο της Fed και τις βασικές αναγνώσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τον πληθωρισμό.

Η έκθεση Consumer Confidence αναμένεται την Τρίτη, ενώ ο δείκτης τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών πρόκειται να δημοσιευτεί την Πέμπτη.

Τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι πωλήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Οκτώβριο, ενώ εξακολουθούν να παρουσιάζουν βελτίωση σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης