Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Αegean: Εν αναμονή των κινήσεων των βασικών μετόχων στα warrants

Αegean: Εν αναμονή των κινήσεων των βασικών μετόχων στα warrants
Η Aegean με μια εκτίμηση της τάξης των 200 - 220 εκατ κερδών σε ετήσια βάση διαπραγματεύεται στα τρέχοντα επίπεδα περίπου 4 φορές το P/E του 2023, την ώρα που οι μεγάλες αεροπορικές, όπως οι Αmerican Airlines διαπραγματεύεται στο 5, Lufthansa στο 6,5 και Delta στο 6,79.

Ο κ. Βασιλάκης έδωσε guidance για την τρέχουσα χρήση, τοποθετώντας τον πήχη για τα EBITDA στα επίπεδα των 400-415 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε ότι εν όψει της γενικής συνέλευσης το διοικητικό συμβούλιο έχει λάβει επιστολές από τους μετόχους, οι οποίοι εκπροσωπούν άνω του 60% του μετοχικού κεφαλαίου, με βάση τις οποίες προτίθενται να υπερψηφίσουν το θέμα, άρα ως ένα βαθμό, η σχετική απόφαση είναι εξασφαλισμένη.

Παράλληλα όμως σημείωσε ότι, « είχαμε υπολογίσει ρυθμούς ανάπτυξης των θέσεων για την επόμενη χρονιά από 6% έως 8% σε σύγκριση με το 2023, ποσοστό που μειώνεται μεταξύ 2%- 4%, άρα έχουμε ένα 4% χαμηλότερη δυνατότητα για ανάπτυξη. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα της Pratt & Witney, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα ικανοποιητική συμφωνία.

Στην παρούσα φάση η αποτίμηση παραμένει συνητηρική λόγω και των ρίσκων του κλάδου και σίγουρα η επόμενη χρονιά είναι νωρίς ακόμα για να εκτιμήσει κανείς πως μπορεί να εξελιχθεί, αφού η πορεία της εταιρίας είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια ανέκαμψε με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Θα διατηρηθούν; Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει πολλή περίσκεψη σε σχέση με το upside της μετοχής αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των warrants.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης