Επιχειρήσεις

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με το ΔΕΗ 3x3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με το ΔΕΗ 3x3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops

ΔΕΗ και Eurohoops εγκαινιάζουν τουρνουά μπάσκετ σε γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης - Σε Κορυδαλλό (2/12) και Βούλα (16/12) τα 2 πρώτα τουρνουά

Η ΔΕΗ και το Eurohoops ενώνουν τις δυνάμεις τους και εγκαινιάζουν το ΔΕΗ 3x3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops, μία διοργάνωση μπάσκετ για όλους για τη σεζόν 2023 – 2024, σε γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο τζάμπολ θα δοθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στην Πλατεία Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό ενώ στη συνέχεια, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, η πάσα θα δοθεί στη Βούλα. Στη διοργάνωση, θα συμπεριληφθούν 9 ακόμα περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

ΔΕΗ_1.jpeg



Το ΔΕΗ 3x3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας τους καθημερινούς «πρωταγωνιστές» κάθε γειτονιάς, με στόχο την ψυχαγωγία μέσα από την άθληση, αλλά και την περαιτέρω διάδοση του 3x3.

Η συμμετοχή στη διοργάνωση είναι δωρεάν ενώ οι εγγραφές για τα παιχνίδια 3x3 στις 2/12 στον Κορυδαλλό έχουν ήδη ξεκινήσει, περιλαμβάνοντας 3 μικτές ηλικιακές κατηγορίες: 10-13 ετών, 14-17 ετών, και 18+ ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι να δημιουργήσουν τις ομάδες τους και να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ: https://dei3x3.eurohoops.net/

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, συμμετέχοντες, επισκέπτες και απλοί θεατές, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε παράλληλες δράσεις, όπως τα Shooting challenges, να απολαύσουν street style dance shows μαζί με πολλή μουσική και αναμνηστικά δώρα.

Μπάσκετ 3x3: από τις γειτονιές του κόσμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 3x3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μία μπασκέτα, στο μισό γήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια φτάσει πρώτη στους 21 πόντους. Το 3x3 παιζόταν σε γυμναστήρια και γήπεδα ανά τον κόσμο, ενώ από τη δεκαετία του 1990 ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται τα πρώτα τουρνουά, κυρίως στην Αμερική. Το 2010, το άθλημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη, ενώ πλέον η FIBA διοργανώνει ετήσιο 3x3 World Tour, και Κύπελλα ανά τον κόσμο. Το 3x3 έγινε για πρώτη φορά Ολυμπιακό άθλημα  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, το 2020, με τη Λετονία και τις ΗΠΑ να κερδίζουν αντίστοιχα τα χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες των ανδρών και των γυναικών. Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εθνικές ομάδες ανδρών, γυναικών και νέων (U23, U17), με τη δημοτικότητα του αθλήματος να ανεβαίνει διαρκώς λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των αθλητών, των σωματείων και του ευρύτερου αθλητικού κοινού.


Οργανισμός Eurohoops

Αποστολή του Eurohoops είναι να διαδώσει το πάθος για το μπάσκετ και τον υγιή αθλητισμό, μέσω ενός πλέγματος online και offline δραστηριοτήτων. Το Eurohoops διδάσκει το άθλημα και τις υψηλές αξίες του στα παιδιά, διαπλάθοντας τη νέα γενιά σε σύγχρονους και ασφαλείς αθλητικούς χώρους. Σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και events υψηλού επιπέδου. Με όχημα το eurohoops.net, το μεγαλύτερο μπασκετικό ειδησεογραφικό website στην Ευρώπη, συμβάλλει μέσω της δεοντολογίας του στην καλλιέργεια υγιών φιλάθλων και τοποθετεί το μπάσκετ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

organization.eurohoops.net

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης