Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και για τον Nasdaq

184 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη αφού οι αποδόσεις υποχώρησαν για λίγο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.


Ο Dow Jones κέρδισε 184 μονάδες ή 0,53% στις 35.272 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,41% στις 4.556 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,07% στις 642,40 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,46% στις 14.265 μονάδες.

Περισσότερες από τις μισές μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινήθηκαν ανοδικά την Τετάρτη, υποδηλώνοντας διεύρυνση του εύρους για το ράλι της αγοράς. Τομείς όπως τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και οι εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που υστερούν το 2023, ενισχύθηκαν την Τετάρτη, σημειώνοντας άνοδο 0,6%.

Εν τω μεταξύ, ο ενεργειακός τομέας υποχώρησε την Τετάρτη, αφού ο ΟΠΕΚ καθυστέρησε μια συνεδρίαση για τις περικοπές παραγωγής που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο. APA Corp, Marathon Oil, EOG Resources και Devon όλα υποχώρησαν περισσότερο από 1%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε για λίγο στο 4,369% το πρωί της Τετάρτης, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Σεπτεμβρίου. Αργότερα ανέκαμψε και τελευταία διαπραγματεύτηκε περισσότερο από μια μονάδα βάσης υψηλότερα στο 4,433%. Αυτό σηματοδοτεί επίσης μια σημαντική πτώση για την απόδοση του 10ετούς αφού πέρασε το όριο του 5% τον Οκτώβριο για πρώτη φορά σε 16 χρόνια.

Την Τρίτη, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σημείωσε στην τελευταία της συνεδρίαση ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει περιοριστική και δεν έδωσε καμία ένδειξη για μείωση των επιτοκίων σύντομα. Οι επενδυτές, ωστόσο, εξακολουθούν να παραμένουν αισιόδοξοι ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις συναλλαγές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της Fed Funds.

Η Nvidia ανακοίνωσε τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα την Τρίτη. Η εταιρεία δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί στις εξαγωγές στην Κίνα θα επηρεάσουν το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο. Οι μετοχές υποχώρησαν 4,2% την Τετάρτη.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq τερμάτισαν την Τρίτη ένα σερί ανόδου πέντε ημερών, καθώς το έντονο ράλι του Νοεμβρίου έκανε παύση. Ο Dow έκλεισε επίσης χαμηλότερα.
Ο Nasdaq σημείωσε ράλι 11% τον Νοέμβριο. Ο Dow έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 7%, και ο S&P 500 άνω του 8% κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα είναι κλειστό για την Ημέρα των Ευχαριστιών την Πέμπτη και θα κλείσει νωρίς την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης