Παρενέργειες

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Άντεξε στην ύφεση, θα επωφεληθεί στο ρημπάουντ

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Άντεξε στην ύφεση, θα επωφεληθεί στο ρημπάουντ
Τα αποτελέσματα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έδειξαν με σαφήνεια ότι ο όμιλος άντεξε στην κρίση σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων και η μεγαλύτερη μείωση στο επίπεδο της καθαρής κερδοφορίας οφείλεται στις λογιστικές υποαξίες από τις αποτιμήσεις μετάλων. Πρέπει να επισημανθεί η ανοδική πορεία του κλάδου του χαλκού μέσα σε μια υφεσιακή περίοδο χάρις την κυριαρχία στην αγορά της Βουλγαρίας.

Ο όμιλος παρουσίασε επίσης καλύτερα αποτελέσματα από το 2021, ενώ είχε μεγάλο μέρος των δανείων του σε fixed επιτόκια και έγινε και hedging. Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις του CFO Σπύρου Κοκκόλη η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι κατάλληλα τοποθετημένη για την επόμενη ημέρα για να καρπωθεί την διατήρηση των θεσεών της στα mega trends της αγοράς, όπως είναι η χρήση προίόντων χαλκού για τα ηλεκτρικά αυτοκινητα και αλουμινίου αντίστοιχα σε πλείστους κλάδους κατανάλωσης.

Η εταιρία θα παρουσιαστεί στο roadshow του Λονδίνου την προσεχή εβδομάδα μαζί με τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ και σίγουρα αποτελεί play για το αναμενόμενο ρημπάουντ της ευρωπαϊκής οικονομίας.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης