Επιχειρήσεις

Οι εκδηλώσεις Νοεμβρίου στα Public

Οι εκδηλώσεις Νοεμβρίου στα Public

Εβδομάδα παρουσιάσεων βιβλίων από τη γνωστή αλυσίδα βιβλιοπωλείων

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις  βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και περιφέρεια, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Νικόλας Σμυρνάκης

Τα γράμματα της αγάπης  / Εκδόσεις Διόπτρα

Τρίτη 21/11 και ώρα 19:00 | Public Σερρών

Τα Public και οι εκδόσεις Δίοπτρα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Σμυρνάκη «Τα γράμματα της αγάπης» την Τρίτη, 21/11 στις 19:00, στο Public Σερρών.

Το βιβλίο θα προλογίσει η Ζωή Γιαννελέρ Φαρμακοποιός, Welfare Trainer & Δημιουργός του Luvingpharmacy – Το φαρμακείο της Ζωής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Έμαθα να μετρώ όλους τους αριθμούς για να εκφράσω την Αγάπη μου για σένα.

Και σταμάτησα στο Ένα.

Μέχρι εκεί χρειάστηκα τελικά.

Ένα εγώ, ένα εσύ.

Ένα μαζί...

Ένα...

Τη δίδαξε ο Χριστός, ο Βούδας, ο Γκάντι. Έγραψαν γι’ αυτήν οι ποιητές. Άνθρωποι θυσιάστηκαν στο όνομά της.

Την ψάχνουμε σε όλη μας τη ζωή. Αδιάλειπτα. Να τη βιώσουμε, να τη χαρίσουμε... Όχι απαραίτητα με τούτη τη σειρά. Το βιβλίο αυτό υμνεί την Α Γ Α Π Η. Είναι μια συρραφή από λόγια προορισμένα για να εκφράσουμε της ύπαρξής μας τα ανείπωτα. Το έργο αποτελείται από λέξεις αφιερωμένες στην αγάπη και πρωτότυπα χειρόγραφα σχέδια που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από τα 5 γράμματά της. Τι κι αν τα γράμματα παραμένουν πάντα ίδια, η ΑΓΑΠΗ αλλάζει μορφές. Κάθε σχέδιο και μια διαφορετική εκδοχή της.

Βαγγέλης Δρίσκας

Happy Buddha / Εκδόσεις Πατάκη

Τρίτη 21/11 και ώρα 20:30 | Public Café Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Πατάκη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Δρίσκα «Happy Buddha: Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία», την Τρίτη 21/11 στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το καινούριο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα είναι γεμάτο γεύσεις, αρώματα και εικόνες από τα ταξίδια του στις χώρες της Ασίας. Μετά από επισκέψεις σε τοπικές αγορές, εστιατόρια, νυχτερινές αγορές φαγητού, σπίτια ντόπιων και το κυριότερο, με συναντήσεις με τους σπουδαιότερους σεφ κάθε χώρας, κατέγραψε την γαστρονομική σκηνή κάθε τόπου, ξεχώρισε τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα κάθε χώρας και μοιράζεται μαζί μας τις αυθεντικές συνταγές τους. Μαζί με πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τα υλικά και τις τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα στο πιάτο σας.

Θεόφιλος Βασιλειάδης

Μικρός ήθελα να γίνω ταξιτζής  / Key Books

Τετάρτη 22/11 και ώρα 20:30 | Public Café Συντάγματος

Τα Public και η Key Books σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θεόφιλου Βασιλειάδη, «Μικρός ήθελα να γίνω ταξιτζής», την Τέταρτη 22/11 στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος. Μαζί του συζητά ο συνιδρυτής του kariera.gr και founder της Accelerate Growth, Φάνης Ρήγας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

O Θεόφιλος Βασιλειάδης μπορεί να μην εκπλήρωσε ποτέ το παιδικό του όνειρο να γίνει ταξιτζής τουλάχιστον όχι ακόμα–, αλλά έχει καταφέρει πολλά άλλα στον επιχειρηματικό στίβο. Όπως και έχει αποτύχει περισσότερες από μία φορές. Έτσι είναι το επιχειρηματικό ταξίδι κι εκείνος το έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι. Οι κοιλάδες και οι κορυφές είναι δίπλα δίπλα και τα μαθήματα που προσφέρουν πολύτιμα για όσους θέλουν να αντέξουν στο «παιχνίδι χωρίς τέλος» που λέει και ο Σάιμον Σίνεκ.

Από τη δημιουργία του kariera.gr έως την πώλησή του, την επαναγορά του και τελικά την εξαγορά της εταιρείας που είχε αγοράσει το kariera (!), ο Θεόφιλος Βασιλειάδης έζησε πολλές ζωές, ρίσκαρε, πέτυχε, απέτυχε. Kαι ξανά από την αρχή.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την «πρώτη του φορά» στο επιχειρείν, ο Βασιλειάδης αποφασίζει να κοιτάξει πίσω και να καταγράψει 28 μαθήματα επιχειρηματικής σκέψης που του δίδαξε η δική του διαδρομή, έτσι ώστε να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει ο ίδιος στο μέλλον, αλλά και όσοι θέλουν να εφαρμόσουν κάποια από αυτά στο δικό τους δημιουργικό ταξίδι. Μεταξύ άλλων, απαντά σε ερωτήματα που απασχολούν όσους βρίσκονται στον κόσμο των επιχειρήσεων:

Κοιμούνται καλά οι επιχειρηματίες;

Καλύτερα ιδρυτής startup ή υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνική;

Χρειάζονται λεφτά για να ξεκινήσω – και αν ναι, πού τα βρίσκω;

Πώς να προβληθώ χωρίς κόστος;

Πότε πουλάς το μαγαζί;

Γραμμένο με αμεσότητα, ειλικρίνεια και πινελιές χιούμορ, το βιβλίο μάς βάζει μέσα στο σπινθηροβόλο μυαλό ενός επιτυχημένου επιχειρηματία, ο οποίος μοιάζει τόσο πολύ με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που μπορεί να σε πείσει ότι μπορείς να τα καταφέρεις κι εσύ.

Άννα Γαλανού

Ζωές Απέναντι / Εκδόσεις Διόπτρα

Δευτέρα 27/11 και ώρα 20:30 | Public Café Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Γαλανού «Ζωές απέναντι», τη Δευτέρα 27/11, στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μαρία Κοζάκου - Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Δευτέρου Προγράμματος ΕΡΑ

Βασιλική Μακαρώνη - Κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια

Συντονίζει ο Χάρης Πασβαντίδης, Οικονομολόγος-συγγραφέας, Διευθυντής της Περιφέρειας Αττικής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Έξι γυναίκες, μια ιστορία με κοινό συνδετικό κρίκο που ενώνει όλα τα κομμάτια μιας μακριάς αλυσίδας.

Στόχος ζωής για τη Βέρα είναι να γίνει γιατρός, κι έτσι η επιτυχία της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών την κάνει να πετάει στα ουράνια. Μαζί με τη γιαγιά της ζουν σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας και, παρότι τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, ποτέ δεν ένιωσε να της λείπει τίποτα. Η αγάπη περισσεύει στη ζωή της, το ίδιο και η πίστη και η υποστήριξη από την κυρα-Βαρβάρα, που καμαρώνει για την εγγόνα της. Κάποια στιγμή όμως όλα γυρίζουν ανάποδα κι η Βέρα, με κομμένα φτερά, μένει μετέωρη στη μέση του πουθενά.

Μετά τον θάνατο της μητέρας της, ο κόσμος της μικρής Ρεβέκκας καταρρέει απότομα και η ζωή της αλλάζει ριζικά. Λίγα χρόνια αργότερα, κι έχοντας ως στήριγμα τη θεία της Μίνα, πηγαίνει στην Αθήνα να σπουδάσει. Πολύ σύντομα ανακαλύπτει συγκλονισμένη πως όλα όσα πίστευε ως τότε στηρίζονταν σ’ ένα μεγάλο ψέμα. Οι τραγικές αλήθειες και οι φρικτές αποκαλύψεις που μία μία βγαίνουν στο φως μοιάζουν να μην έχουν τέλος. Όλες συγκλίνουν σε ένα και μόνο πρόσωπο: αυτό που ανέκαθεν καταδυνάστευε και την ίδια.

Ένα ονειροπόλο κορίτσι είναι η Στέλλα, που όταν γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της του δίνεται ψυχή τε και σώματι. Ολομόναχη καθώς είναι στον κόσμο, αγκιστρώνεται πάνω του, παραβλέποντας κενά και αντιφάσεις, και παίρνει την πιο μεγάλη και καθοριστική απόφαση για το μέλλον της: να εγκαταλείψει τα όνειρά της και να τον ακολουθήσει.

Η Ευδοκία συνεχίζει να ζει με τους εφιάλτες της, η Μίνα ματαιοπονεί πως θα μπορέσει να συγχωρήσει και να ξεχάσει, ενώ η Ελένη αντιμάχεται μια αδιέξοδη, σκληρή πραγματικότητα.

Έξι γυναίκες, κακοποιημένες από τον ίδιο άντρα. Θα καταφέρουν να αποδοθεί δικαιοσύνη; Η Άννα Γαλανού, ορμώμενη από αληθινά γεγονότα, γίνεται η φωνή κάθε γυναίκας που έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

Μαρίνα Γιώτη

Το νησί του Ποτέ-Ποτέ / Εκδόσεις Διόπτρα

Τρίτη 28/11 και ώρα 19:00 | Public Σέρρες

Τα Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη, «Το νησί του Ποτέ-Ποτέ» την Τρίτη 28/11 στις 19:00 στο Public Σερρών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Καλώς ήρθατε στο Νησί του Ποτέ-Ποτέ!

Εδώ θα γνωρίσετε τον Ποτέ-Ποτέ, έναν πολύ κουλ τύπο που δεν το έχει καταλάβει, αλλά από στιγμή σε στιγμή η ζωή του θα αλλάξει για πάντα!

Ο Ποτέ-Ποτέ είναι μια μικρή στρουθοκάμηλος που ζει σε ένα μαγευτικό νησί στη μέση του Ωκεανού, όπου όλα δείχνουν να είναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α. Κάτι συμβαίνει όμως με το «τέλειο» νησί του Ποτέ-Ποτέ. Φαίνεται… ότι βουλιάζει!

Παρά τις προειδοποιήσεις φίλων και περαστικών, ο Ποτέ-Ποτέ αρνείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Τι θα συμβεί τελικά στον Ποτέ-Ποτέ; Θα καταφέρει να προσαρμοστεί ή θα βουλιάξει μαζί με το νησί του;

Μια ιστορία που αποδεικνύεται κάθε μέρα πιο επίκαιρη από ποτέ για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα στις αλλαγές της ζωής, αλλά και για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η συγγραφέας και εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη, μετά τη μεγάλη επιτυχία του βραβευμένου βιβλίου της Γέτι: Η δύναμη του ακόμη, και Τα Φλαφ της ευτυχίας που αγαπήθηκαν από χιλιάδες παιδιά, επιστρέφει με ένα νέο, πολυαναμενόμενο παιδικό βιβλίο πάνω στην ψυχική ενδυνάμωση, που μιλάει για το πώς μπορούμε να αξιοποιούμε τις εκάστοτε συνθήκες, για να μετατρέπουμε τα εμπόδια σε εφόδια για την εξέλιξή μας.

Μαίρη Κόντζογλου

Από Ήλιο σε Ήλιο / Εκδόσεις Μεταίχμιο

Τρίτη 29/11 και ώρα 19:00 | Αίθουσα Public Συντάγματος.

Τα Public και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του πρώτου μέρους της νέας διλογίας «Από ήλιο σε ήλιο» της Μαίρης Κόντζογλου, Αποσπερίτης, την Τετάρτη 29/11, στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Η συγγραφέας θα μιλήσει για το σύμπαν της νέας διλογίας της, τους ήρωες, τον τόπο και το ιστορικό σκηνικό, και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Καζάκου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σέριφος, τέλη του 19ου αιώνα. Στα μεταλλεία του νησιού ορίζεται νέο αφεντικό ο Εμίλ Γκρόμαν. Ο Πρώσος, όπως και ο γιος του λίγα χρόνια αργότερα, με τη σύμπραξη του Δρακούλη, του φιλόδοξου διερμηνέα που θα γίνει πιόνι τους, επείγονται να αποκτήσουν πλούτη και εξουσία. Για να πετύχουν τον σκοπό τους θα αρπάξουν με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς τις ισχνές περιουσίες των νησιωτών, θα μειώσουν στο ελάχιστο τα μέτρα ασφάλειας στις στοές και δεν θα διστάσουν να ταπεινώσουν με κάθε τρόπο άντρες και γυναίκες.

Μέχρι τη μέρα που στο νησί θα φτάσει ο φλεγόμενος για κοινωνική δικαιοσύνη Κωνσταντής και οι μελλοθάνατοι Σερφιώτες θα ξεσηκωθούν απαιτώντας τις ζωές τους πίσω. Την ίδια μέρα που κάποιος Περσέας, τρελός από έρωτα για την Ανδρομέδα, τη γυναίκα του μεγάλου Αφεντικού, αποφασίσει να αψηφήσει τον θάνατο και να αναβιώσει τον μύθο της πανώριας αιχμάλωτης και του γενναίου πρίγκιπα που θα νικήσει το Τέρας. Η ιστορική  «ματωμένη απεργία της Σερίφου» μπαίνοντας κάτω από το συγγραφικό μικροσκόπιο της Μαίρης Κόντζογλου γίνεται ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα.

Το δεύτερο μέρος της διλογίας Ανέσπερος έρχεται τον Φεβρουάριο του 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης