Επικαιρότητα

Opinion Poll: Στην δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ με 16% - Κρατά στο 38,5% η ΝΔ

Opinion Poll: Στην δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ με 16% - Κρατά στο 38,5% η ΝΔ
Ολική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών αναδεικνύει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάσε το Action24

Ολική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών αναδεικνύει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάσε το Action24, καθώς φέρνει για πρώτη φορά μετά από μία ολόκληρη δεκαετία το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με 16%, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ του Στέφανου Κασσελάκη καταρρέει στην τρίτη θέση με 14,7%, ενώ, σταθερα στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία (38,5%), έχοντας χαοτικό προβάδισμα 22,5 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ.

Η σχετική μέτρηση γνώμης είναι η πρώτη μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και αποτυπώνει τον αντίκτυπο που είχε στο κόμμα η αποχώρηση της Ομπρέλας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην τρίτη θέση για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Όσον αφορά τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται σαφώς ενισχυμένα, με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη να πλασάρεται στη δεύτερη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 16%.
Σταθερό στοιχείο του κομματικού συστήματος παραμένει η πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ενισχυόμενη διατηρεί σαρωτικό προβάδισμα 22,5 μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ με 38,5% στην αναγωγή ψήφου.
Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, καταγράφοντας το ενισχυμένο διψήφιο ποσοστό της τάξης του 10,6% και η Ελληνική Λύση καταγράφεται πέμπτη με το εξίσου ενισχυμένο 5,9%.

Το σκηνικό επτακομματικής Βουλής που παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll, συμπληρώνουν οι Σπαρτιάτες με το οριακό 3% και η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού με 3,9%.
Εκτός Βουλής μένει η πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2,5% και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 2,4%.

Δείτε αναλυτικά εδώ:

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/706327/dimoskopisi-vomva-oliki-anatropi-deytero-to-pasok-me-16-katarrefsi-syriza-sto-14-7-stathera-proti-i-nd-sto-38-5

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης