Παρενέργειες

Πιλοτικά πλωτά: 35 - 40 MW και 150 εκατ έκαστο

Πιλοτικά πλωτά: 35 - 40 MW και 150 εκατ έκαστο

Με πιλοτικές επενδύσεις θα εκκινήσει το mega- project του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ανάπτυξη υπεράκτιων πιλοτικών πάρκων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός κ. Θοδωρής Σκυλακάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) είναι η λειτουργία των πρώτων πλωτών πιλοτικών έργων να έχει ολοκληρωθεί το διάστημα 2027-2028. Μάλιστα, παρότι υπάρχει αντίθετη άποψη στο κυβερνητικό στρατόπεδο, η οποία υποστηρίζει ότι «δεν μπορούν όλα τα προγράμματα και οι σχεδιασμοί να προχωρούν με πιλοτικά έργα», πηγές της ΕΔΕΥΕΠ αναφέρουν ότι η υλοποίηση πρώτα ενός ή πιθανώς και δύο πλωτών πιλοτικών έργων αναμένεται αφενός να λειάνουν πιθανές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες κατά την κατασκευή τους ενώ εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν τον …πλοηγό για την ανάπτυξη της απαραίτητης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Όπως επισημαίνουν πηγές του ΥΠΕΝ τα πιλοτικά πλωτά αιολικά πάρκα θα είναι ισχύος 35 με 40 μεγαβάτ έκαστο και θα προχωρήσουν με διαγωνισμό ώστε να στηριχθούν οικονομικά καθώς απαιτούνται περίπου 120 με 150 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του κάθε πιλοτικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης