Επικαιρότητα

Πώς περιχαρακώνουν Ελλάδα και Τουρκία τη διμερή τους σχέση εν μέσω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

Πώς περιχαρακώνουν Ελλάδα και Τουρκία τη διμερή τους σχέση εν μέσω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
Οι στόχοι της ελληνικής πλευράς - Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Politico για τα ελληνοτουρκικά

Με το βλέμμα στραμμένο στο ελληνοτουρκικό συμβούλιο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν, η ελληνική πλευρά προετοιμάζεται και στοχεύει, παρά τις αντίξοες διεθνείς συνθήκες που προκαλεί η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, να διαφυλάξει και να διατηρήσει το καλό κλίμα και την προσέγγιση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου.  

«Φυσικά, δεν είναι εύκολο να βρούμε χώρο για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων µε όλα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά µας» είχε παραδεχτεί πρόσφατα, ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του «Economist», δεδομένης της στάσης που τηρεί ο Ταγίπ Ερντογάν έναντι της Χαμάς, όμως η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην θετική ατζέντα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Ακριβώς αυτή τη στάση επιβεβαίωσε και στη συνέντευξή του στο Politico, κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι προσβλέπει στη βελτίωση της σχέσης της Ελλάδας με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι έχει ήδη υπάρξει μια «αλλαγή ύφους» τους τελευταίους μήνες. Παρά τις επίμονες διαφωνίες μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας -ιδίως τη συνεχιζόμενη διαμάχη για τις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο- ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ελπίζει ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν να συνεργαστούν. «Ήμουν πάντα ανοιχτός υποστηρικτής του ότι η Τουρκία πρέπει να υποστηριχθεί οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή αυτή τη στιγμή φιλοξενεί εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες», είπε. «Υπάρχουν win-win τομείς που μπορούμε να δουλέψουμε μαζί».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης