Ενέργεια

Talos και Repsol αξιολογούν τις ευκαιρίες (CCS) δέσμευσης του Neptune στον Κόλπο του Μεξικού

Talos και Repsol αξιολογούν τις ευκαιρίες (CCS) δέσμευσης του Neptune στον Κόλπο του Μεξικού

 Οι εταιρείες θα επιδιώξουν να εντοπίσουν προοπτικές υποθαλάσσιας δέσμευσης και εξερεύνησης που θα φιλοξενεί η πλατφόρμα Neptune της Talos σύμφωνα με το Offshore Magazine

 

Η Talos Energy έχει δημιουργήσει συνεργασία με μια θυγατρική της Repsol για τη διεξαγωγή ενός έργου σεισμικής επανεπεξεργασίας στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ (GoM).

Αυτό θα καλύπτει μια έκταση 400.000 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 96.500 στρέμματα είναι υπό μίσθωση από τον Talos, στις περιοχές Green Canyon και Atwater Valley βαθέων υδάτων. Οι εταιρείες θα επιδιώξουν να εντοπίσουν προοπτικές υποθαλάσσιας δέσμευσης και εξερεύνησης που θα φιλοξενεί η πλατφόρμα Neptune της Talos.

Ένα πρόγραμμα τροποποίησης και νέες χημικές επεξεργασίες στον Neptune θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα.
Στο GoM, η Talos ελπίζει να ξεκινήσει την παραγωγή μέχρι τις αρχές του 2024 από τις ανακαλύψεις του Lime Rock και Venice, μέσω δεσμών με την πλατφόρμα Ram Powell.

Η εταιρεία συμμετείχε στο πρόσφατο υπερβαθύ πηγάδι Marmalard της Murphy Oil, το οποίο αντιμετώπισε αμφίδρομη άμμο και στους δύο στόχους και θα πρέπει να υποβληθεί σε εργασίες ολοκλήρωσης λίγο πριν από την πρώτη παραγωγή στις αρχές του 2024.

Ταλός.JPG


Το πηγάδι Claiborne #1 της Beacon Offshore Energy έκλεισε στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά μια επικείμενη παρέμβαση σε εξέδρα θα πρέπει να αποκαταστήσει την παραγωγή έως το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η σύμπραξη Bayou Bend Carbon Capture Storage (CCS) αναμένει να ενισχύσει το υπεράκτιο στρωματογραφικό πηγάδι που λειτουργεί από το Talos το τρέχον τρίμηνο, μαζί με ένα χερσαίο στρωματογραφικό πηγάδι που λειτουργεί από τη Chevron το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Η TLCS σκοπεύει να υποβάλει πρόσθετη αίτηση άδειας Κατηγορίας VI το 2024 για το Bayou Bend CCS.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης