Ενέργεια

Η Equinor ανακάλυψε περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα

Η Equinor ανακάλυψε περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα
Θα μπορούσε να προσθέσει σημαντικούς πόρους για την περιοχή

Η νορβηγική εταιρεία ενέργειας Equinor πραγματοποίησε μια ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου κοντά στο Oseberg (ένα από τα κορυφαία κοιτάσματα ανοικτής θάλασσας της Νορβηγίας), το οποίο θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον πόρους στο κοίτασμα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 3/11/2023 η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου.

Η Equinor και οι συνεργάτες της στην άδεια (Petoro, TotalEnergies και ConocoPhillips), έκαναν την ανακάλυψη περίπου 4 χιλιόμετρα (2,5 μίλια) δυτικά του πεδίου Oseberg στη Βόρεια Θάλασσα.

Οι ανακαλύψεις έγιναν σε δύο διαφορετικούς σχηματισμούς, τον Eiriksson και τον Cook.

«Αυτές οι ανακαλύψεις αντιπροσωπεύουν σημαντικούς πρόσθετους πόρους για τον Όσεμπεργκ. Η Equinor και οι συνεργάτες της θα συνεχίσουν να εργάζονται για να βελτιώσουν την κατανόηση της ανακάλυψης και να εντοπίσουν λύσεις παραγωγής για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», ανέφερε η νορβηγική Ρυθμιστική Αρχή.

Equinor.jpg

Το πηγάδι διανοίχτηκε από την πλατφόρμα Oseberg C, η οποία είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα παραγωγής, γεώτρησης και χώρων διαβίωσης στο βόρειο τμήμα του γηπέδου.


Κοίτασμα Oseberg

Η ύπαρξη του πεδίου Oseberg αποδείχθηκε το 1979 και βγήκε σε ροή το 1988.

Το αργό από το κοίτασμα Oseberg είναι ένας από τους 5 βαθμούς από κοιτάσματα της Βόρειας Θάλασσας που περιλαμβάνονται στην αξιολόγηση Dated Brent μαζί με τους βαθμούς που παράγονται στα πεδία Brent, Ekofisk, Troll και Forties.

Από τον Ιούνιο του 2023, η αμερικανική κατηγορία WTI Midland προστέθηκε στο καλάθι ποιοτήτων αργού Brent.


Οι επενδύσεις της Νορβηγίας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Η Νορβηγία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ανάπτυξη των πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου της και αύξησε την παραγωγή φυσικού αερίου τον τελευταίο 1,5 χρόνο για να στείλει περισσότερο φυσικό αέριο μέσω αγωγών στην Ευρώπη, η οποία είδε το μεγαλύτερο μέρος της ρωσικής προμήθειας της να διακόπηκε μετά τη ρωσική εισβολή της Ουκρανίας.

Νωρίτερα φέτος, η νορβηγική κυβέρνηση ενέκρινε την ανάπτυξη 19 υπεράκτιων έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου αξίας άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων (200 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες) σε επενδύσεις.

Τα έργα περιλαμβάνουν νέες εξελίξεις, πρόσθετη ανάπτυξη κοιτασμάτων παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου και επενδύσεις για την αύξηση της ανάκτησης πόρων σε πεδία παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης