Επικαιρότητα

Στην Κίνα σήμερα ο πρωθυπουργός - Οι συναντήσεις και οι στοχεύσεις της ελληνικής αποστολής

Στην Κίνα σήμερα ο πρωθυπουργός - Οι συναντήσεις και οι στοχεύσεις της ελληνικής αποστολής
Διμερείς σχέσεις, Μέση Ανατολή και Ουκρανία τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ

Στην Κίνα μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου στο Πεκίνο θα έχει επαφές κορυφής και συναντήσεις αύριο, με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, τον Πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον Πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Τζάο Λετζί. Στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η διεύρυνση των προοπτικών συνεργασίας με ασιατικές υπερδυνάμεις ενώ πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία η γεωπολιτική αστάθεια είναι υπαρκτή και συντελούνται ριζικές αναδιατάξεις στο παγκόσμιο γεωπολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κινεζική πρωτεύουσα θα δώσει την ευκαιρία να συζητηθούν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, καθώς και θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με αιχμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Η επίσκεψη αποκτά επιπλέον σημασία καθώς η η Κίνα είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας και στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας.

Η νέα ανάφλεξη μάλιστα, στη Μέση Ανατολή και οι αναταράξεις που προκαλεί στη διεθνή κοινότητα δεν αφήνουν ανεπηρρέαστο και το Πεκίνο, το οποίο αντιμετωπίζει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως εμπορική και συναλλακτική γέφυρα προς την Ευρώπη. Και για την Ελλάδα όμως, η συγκεκριμένη συγκυρία έχει πρόσθετη αξία καθώς η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να αναλάβει ένα ρόλο – γέφυρα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης σε μία έκρυθμη περίοδο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης