Επιχειρήσεις

COSMOTE BLUE: Οι εργαζόμενοι του Ομίλου στη μάχη για τον καθαρισμό των θαλασσών μας

COSMOTE BLUE: Οι εργαζόμενοι του Ομίλου στη μάχη για τον καθαρισμό των θαλασσών μας
Συνέλεξαν πάνω από 200 κιλά απορριμμάτων από παραλία της Σαλαμίνας

Τον καθαρισμό παραλίας στη Σαλαμίνα ανέλαβαν εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ, συμβάλλοντας ενεργά στην πρωτοβουλία COSMOTE BLUE. Ειδικότερα, η ομάδα εθελοντών εργαζομένων της COSMOTE Technical Services από το Τεχνικό Τμήμα Νίκαιας-Σαλαμίνας, σε συνεργασία με την κοινωνική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Εναλεία», μετέβησαν με καΐκια στην παραλία Κάβο-Πετρίτη. Μετά από ώρες συστηματικής προσπάθειας, συγκέντρωσαν  περισσότερα από 200 κιλά απορριμμάτων, τα φόρτωσαν στα καΐκια, και τα μετέφεραν στο λιμάνι της Σαλαμίνας, όπου η «Εναλεία» διατηρεί container συλλογής απορριμμάτων για την υπεύθυνη διαχείριση και ανακύκλωσή τους.

Με τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία COSMOTE BLUE, οι εργαζόμενοι του Ομίλου βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην επίτευξη του στόχου για τη συγκέντρωση 90 τόνων πλαστικού μέχρι το 2025, από τους οποίους οι 52 τόνοι εκτιμάται ότι θα μετατραπούν σε νέα, ανακυκλωμένα προϊόντα, όπως κάλτσες, μπουφάν, παπούτσια, ακόμη και έπιπλα.

Οι δράσεις του COSMOTE BLUE έχουν ως στόχο την προστασία της θάλασσας από τα πλαστικά και τα απορρίμματα, και περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των ακτών και του βυθού από σκάφη ψαράδων που συμμετέχουν στο δίκτυο της «Εναλεία». Παράλληλα στο πλαίσιο των δράσεων για το COSMOTE BLUE πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις ψαράδων σε βιώσιμες μεθόδους αλιείας, καλές πρακτικές καθαρισμού των θαλασσών και υπεύθυνη διαχείριση του αλιευτικού εξοπλισμού, ώστε να αποφευχθεί η μελλοντική πλαστική ρύπανση από δίχτυα και αλιευτικό εξοπλισμό, και η μείωση των ιχθυαποθεμάτων. 

Η πρωτοβουλία COSMOTE BLUE αποτελεί μακροχρόνια δέσμευση της COSMOTE, που ενισχύει τη συστηματική περιβαλλοντική δράση της στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Θα εμπλουτίζεται και με άλλες δράσεις, αποτελώντας ένα ακόμη βήμα για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και τη διασφάλιση της ζωής σε αυτόν. Γιατί ένας κόσμος με καθαρές θάλασσες, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης