Διεθνή

Μέση Ανατολή – Live: Ολες οι εξελίξεις από τη 26η ημέρα του πολέμου

Μέση Ανατολή – Live: Ολες οι εξελίξεις από τη 26η ημέρα του πολέμου
Σήμερα Τετάρτη, το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα Αιγύπτου – Γάζας άνοιξε εκ νέου σήμερα Τετάρτη μετά από μεσολάβηση του Κατάρ για περιορισμένες εκκενώσεις

Συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια να προκαλεί έντονες διεθνείς αντιδράσεις. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι, ενώ ο συνολικός απολογισμός των νεκρών που δίνει το διοικούμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας του θυλάκου, ξεπερνά πλέον τους 8.500 aπό την έναρξη των συγκρούσεων.

Σήμερα Τετάρτη, το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα Αιγύπτου – Γάζας άνοιξε εκ νέου σήμερα Τετάρτη μετά από μεσολάβηση του Κατάρ για περιορισμένες εκκενώσεις. Ειδικότερα, από τη Γάζα μπορούν να αποχωρήσουν μόνο ξένοι υπήκοοι και κάτοχοι ξένων διαβατηρίων καθώς και οι βαριά τραυματίες.

Παράλληλα, στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ οι ανταλλαγές πυρών του στρατού με το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ είναι καθημερινές, εντείνοντας όλο και περισσότερο τις ανησυχίες για περαιτέρω εξάπλωση της βίας στη Μέση Ανατολή. Σημειώνεται μάλιστα πως η κυβέρνηση του Λιβάνου κατηγόρησε το Ισραήλ για χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης