Επικαιρότητα

Τα νέα μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα ισχύσουν από τα φετινά εισοδήματα

Τα νέα μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα ισχύσουν από τα φετινά εισοδήματα
Αναλυτικά παραδείγματα με βάση το νέο καθεστώς

Με ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα ύψους 10.920 ευρώ για τους επαγγελματίες το οποίο υπό προϋποθέσεις θα φθάνει τα 50.000 ευρώ θα φορολογηθούν για τα εισοδήματα του 2023 (δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2024) οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης καθώς και ο αρμόδιος υφυπουργούς Χ. Θεοχάρης πρόκειται για ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών στο πνεύμα αντίστοιχων ρυθμίσεων που ισχύουν σε προηγμένες χώρες της Ε.Ε.

Το νέο σύστημα έχει ως σημείο αναφοράς τον κατώτατο μισθό, θεωρώντας ότι δεν μπορεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας να έχει εισόδημα μικρότερο από έναν εργαζόμενο που αμείβεται με τις κατώτατες αποδοχές, ενώ προβλέπει πιο ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους επαγγελματίες για τα πρώτα πέντε χρόνια δραστηριοποίησής τους, τους ανάπηρους, τους κατοίκους μικρών νησιών και οικισμών. Με τις αλλαγές περίπου 473.000 επαγγελματίες που σήμερα δηλώνουν ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα έως και μηδενικά θα πληρώσουν φόρο 1.444 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας.


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης