Ενέργεια

Φινλανδία: Η Κίνα συνεργάζεται στην έρευνα για τον Balticconnector - Ευθύνες στο πλοίο NewNew Polar Bear για την ζημιά

Φινλανδία: Η Κίνα συνεργάζεται στην έρευνα για τον Balticconnector - Ευθύνες στο πλοίο NewNew Polar Bear για την ζημιά

 Μια μεγάλη άγκυρα, που πιστεύεται ότι ανήκει στο NewNew Polar Bear, βρέθηκε κοντά στον αγωγό και οι ερευνητές είπαν ότι ο σωλήνας πιθανότατα έσπασε καθώς σύρθηκε στον πυθμένα της θάλασσας

 

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Petteri Orpo δήλωσε την Τρίτη ότι η Κίνα συνεργάζεται στην έρευνα της Φινλανδίας για τον ρόλο του πλοίου NewNew Polar Bear σημαίας Χονγκ Κονγκ στη ζημιά στις 8 Οκτωβρίου στον αγωγό Balticconnector σύμφωνα με το Reuters.

Η φινλανδική αστυνομία που ηγείται της ποινικής έρευνας κατονόμασε το μεταφορέα εμπορευματοκιβωτίων NewNew Polar Bear ως τον κύριο ύποπτο για την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου νωρίς στις 8 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι ήταν πολύ νωρίς για να πούμε εάν επρόκειτο για ατύχημα ή για σκόπιμη ενέργεια.

Μια μεγάλη άγκυρα, που πιστεύεται ότι ανήκει στο NewNew Polar Bear, βρέθηκε κοντά στον αγωγό και οι ερευνητές είπαν ότι ο σωλήνας πιθανότατα έσπασε καθώς σύρθηκε στον πυθμένα της θάλασσας.

"Έχουμε ανοίξει διπλωματικές συζητήσεις με τους Κινέζους και επίσης έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με τις κινεζικές αρχές. Και υποσχέθηκαν, και είπαν, ότι θέλουν να κάνουν συνεργασία", είπε ο Petteri Orpo σε δημοσιογράφους στο Όσλο.

"Αρχίζουμε να συνεργαζόμαστε. Και οι επόμενες μέρες νομίζω (θα) δείξουν πώς θα πάει. Αλλά τώρα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Πρέπει να έχουμε μια σαφή εικόνα του τι έχει συμβεί πριν (βγούμε) οποιαδήποτε συμπεράσματα."

Η Κίνα έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμη να παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η εταιρεία διαχείρισης αγωγών φυσικού αερίου της Φινλανδίας Gasgrid δήλωσε χωριστά την Τρίτη ότι ολοκλήρωσε την επιθεώρησή της στον πλήρη σωλήνα και δεν βρήκε μεγαλύτερη ζημιά σε αυτόν από αυτή που επιβεβαιώθηκε στις 10 Οκτωβρίου.

www.wolrdenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης