Επικαιρότητα

Ανελέητο σφυροκόπημα στη Γάζα με εμπρηστικές βόμβες, περισσότερες χερσαίες δυνάμεις

Ανελέητο σφυροκόπημα στη Γάζα με εμπρηστικές βόμβες, περισσότερες χερσαίες δυνάμεις
Αποκαταστάθηκαν οι επικοινωνίες, καταρρέει η δημόσια τάξη στη Γάζα

Υπό τους ανελέητους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού παραμένει η βόρεια Γάζα, που σύμφωνα με καταγγελίες και βίντεο του Al Jazeera στη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών επλήγη με εμπρηστικές βόμβες, όπλο απαγορευμένο εντός αστικού ιστού, ενώ το Ισραήλ ενισχύει τις χερσαίες δυνάμεις του εντός της Γάζας, προχωρώντας σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjiamin Netanyahu αποκάλεσε το βράδυ του Σαββάτου 28/10 «είσοδο στη δεύτερη φάση της επιχείρησης».

Το Ισραήλ έπληξε 450 στόχους της Hamas στη λωρίδα της Γάζας μέσα σε 24 ώρες ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, που περιλάμβαναν αρχηγεία της ομάδας, παρατηρητήρια και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών, ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει χωρίς σταματημό την πόλη της Γάζας, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το μεγαλύτερο νοσοκομείο όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες άμαχοι, σε μια ορατή προσπάθεια να διώξει από την περιοχή τον άμαχο πληθυσμό.

Netanyahu: Μπαίνουμε στο δεύτερο στάδιο του πολέμου

Tο Ισραήλ ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο του πολέμου κατά της Hamas με την είσοδο περισσότερων χερσαίων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ του Σαββάτου 28/10, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, ο Netanyahu τόνισε ότι οι στόχοι του Ισραήλ είναι ξεκάθαροι, η καταστροφή των στρατιωτικών και διοικητικών ικανοτήτων της Hamas και η επιστροφή των ομήρων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η απόφαση για την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης λήφθηκε ομόφωνα, τόσο από το πολεμικό συμβούλιο όσο και από το συμβούλιο ασφαλείας και προειδοποίησε τους Ισραηλινούς να περιμένουν μια «μακροχρόνια και σκληρή» εκστρατεία, αλλά σταμάτησε να χαρακτηρίζει τις τρέχουσες χερσαίες επιχειρήσεις εισβολή.

Δείτε περισσότερα στο link:
https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/703230/gaza-aneleito-sfyrokopima-israil-me-empristikes-vomves-perissoteres-xersaies-dynameis-epidromes-sti-dytiki-oxthi

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης