Ενέργεια

Eni: Κέρδη 1,9 δισ. ευρώ το γ΄τρίμηνο - Αύξηση παραγωγής 4%

Eni: Κέρδη 1,9 δισ. ευρώ το γ΄τρίμηνο - Αύξηση παραγωγής 4%

Ξεπέρασαν τις συναινετικές εκτιμήσεις

Την Παρασκευή 27/10/2023, η Eni ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,82 δισεκατομμύρια ευρώ), για το τρίτο τρίμηνο τα οποία επηρεάστηκαν από τις χαμηλότερες τιμές των υδρογονανθράκων, αλλά αντισταθμίστηκαν σημαντικά από την υποκείμενη επιχειρηματική υπεραπόδοση.

Η συγκεκριμένη επίδοση της ιταλικής εταιρείας ενέργειας ξεπέρασε τις συναινετικές εκτιμήσεις.

Το ποσοστό συγκρίνεται με μια συναίνεση αναλυτών που παρείχε η εταιρεία ύψους 1,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,63 δισεκατομμύρια ευρώ).

Σε ετήσια βάση, τα κέρδη της Eni μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο, καθώς το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους σημείωσε άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) στο τμήμα εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) μειώθηκαν κατά 39% από το τρίτο τρίμηνο του 2022, λόγω των χαμηλότερων πραγματικών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αλλά ήταν σχεδόν 30% υψηλότερα από το δεύτερο τρίμηνο του 2023, είπε η Ένι.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Eni το τρίμηνο αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση στα 1,64 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boe/d).

«Στην E&P επιταχύνουμε το σχέδιό μας να ενισχύσουμε την παραγωγή μετοχικού φυσικού αερίου και LNG, βασικό μοχλό για να εξασφαλίσουμε αξιόπιστο εφοδιασμό και ταυτόχρονα να επιδιώξουμε τους στόχους μας για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.


Οι τελευταίες δραστηριότητες της Eni

Η εξαιρετική ανακάλυψη εξερεύνησης Geng North-1 (αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο), μαζί με την σύντομα ολοκλήρωση της εξαγοράς του Neptune και την πρόσφατη αγορά των συμφερόντων της Chevron στην Ινδονησία, θα μας επιτρέψουν να στοχεύσουμε στην εκμετάλλευση υλικών πόρων στην υπεράκτια λεκάνη του Kutei», δήλωσε ο Claudio Descalzi (Διευθύνων Σύμβουλος της Eni), σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και κάνοντας αναφορά στη λεκάνη Kutei στην υπεράκτια Ινδονησία, όπου η Eni σχεδιάζει να επιταχύνει την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου βαθέων υδάτων Geng North.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η Eni ξεκίνησε επίσης την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από ένα υπεράκτιο κοίτασμα στην Ακτή Ελεφαντοστού στη Δυτική Αφρική λιγότερο από δύο χρόνια μετά την ανακάλυψη.

«Η εκκίνηση, σε λιγότερο από δύο χρόνια από την ανακάλυψη, του γιγαντιαίου κοιτάσματος πετρελαίου Baleine στα ανοιχτά της Ακτής του Ελεφαντοστού επιβεβαιώνει την εγκυρότητα της προσέγγισής μας με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης αξίας, διασφαλίζοντας παραδοσιακά ενεργειακά αποθέματα ενώ, ως το πρώτο μηδενικό καθαρό στην Αφρική του έργου 1 και 2, απελευθερώνοντας τις ανθρακούχες δραστηριότητές μας», δήλωσε ο Descalzi την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης