Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Chevron: Mείωση των κερδών κατά 38% στα 5,8 δις. δολ. το γ΄ τρίμηνο

Chevron: Mείωση των κερδών κατά 38% στα 5,8 δις. δολ. το γ΄ τρίμηνο

Οι αναλυτές επισήμαναν επίσης μείωση της δραστηριότητας στη Βόρεια Αμερική καθώς οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κινήθηκαν χαμηλότερα από τα υψηλά του περασμένου έτους

Σύμφωνα με το έγκριτο πρακτορείο ειδήσεων, Reuters, την Παρασκευή 27/10/2023 η Chevron (CVX.N) κατέγραψε πτώση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου παρά τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου.

Τα κέρδη της αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας ενέργειας που ειδικεύεται κυρίως στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, μειώθηκαν περίπου 38% στα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο.

Αυτό συμβαίνει λίγες μέρες αφότου συμφώνησε να αγοράσει τη μικρότερη αντίπαλη αμερικανική Hess Corp (HES.N) έναντι 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ρίχνοντας τις μετοχές της πτωτικά κατά 1,6%.

Η εταιρεία είχε επισημάνει τον Ιούλιο ότι οι αναστροφές και ο χρόνος διακοπής της ροής  λειτουργίας πιθανότατα θα μειώσουν την παραγωγή κατά περίπου 110.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd) το τρίμηνο.

Οι αναλυτές επισήμαναν επίσης μείωση της δραστηριότητας στη Βόρεια Αμερική καθώς οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κινήθηκαν χαμηλότερα από τα υψηλά του περασμένου έτους.

Τέλος αναφέρουμε ότι σημείωσε καθαρά κέρδη 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 3,48 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 5,78 δολαρίων ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης