Επικαιρότητα

Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει επίσκεψη στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες -Στόχος να μην υπάρξει ανθρωπιστική κρίση

Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει επίσκεψη στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες -Στόχος να μην υπάρξει ανθρωπιστική κρίση
Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να μην υπάρξει ανθρωπιστική κρίση από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Ταξίδι στο Ισραήλ σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Αθήνα μπροστά στην κρίση από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Το ταξίδι είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, αν και δεν είναι ακόμη οριστικό. Οι λεπτομέρειες του ταξιδιού -εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί- αναμένεται να οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα «θέλει να διαδραματίσει ρόλο και έχει λόγο» στην περιοχή. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να μην υπάρξει ανθρωπιστική κρίση από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Στο πλαίσιο των διπλωματικών κινήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αύριο θα μετέχει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Προ ημερών, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ισραηλινό λαό και τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας

Πηγή: www.iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης