Ενέργεια

Το διπλό βραβείο Busworld Europe στο κινεζικό τουριστικό λεωφορείο νέας ενέργειας

Το διπλό βραβείο Busworld Europe στο κινεζικό τουριστικό λεωφορείο νέας ενέργειας

Εξαιρετικές οι επιδόσεις του στην κατανάλωση ενέργειας

Το τουριστικό λεωφορείο της σειράς T15E με μπαταρία από την κινεζική μάρκα Yutong έλαβε στις 8/10/2023 ένα διπλό βραβείο («Label of Design Excellence» και «Label of Ecological Excellence»), από την Busworld Europe, στη διετή εμπορική έκθεση στις Βρυξέλλες του Βελγίου.

Το μοντέλο T15E της Yutong, ένα υπερπολυτελές λεωφορείο μήκους 15 μέτρων, παρουσιάστηκε με εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας, χάρη στον ελαφρύ σχεδιασμό και την τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας.

Στην 26η έκδοση του Busworld Europe, που διαρκεί έως τις 12 Οκτωβρίου, συμμετείχαν 526 εκθέτες από κατασκευαστές από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Τα τελευταία χρόνια, τα κινεζικά λεωφορεία έχουν προχωρήσει σταδιακά προς την ανάπτυξη μιας εικόνας «high-end brand» και η έκθεση Busworld παρέχει την ευκαιρία στους Κινέζους κατασκευαστές τέτοιων οχημάτων να εισέλθουν στην παγκόσμια αγορά.

Εκτός από το Yutong, παρουσίασαν τα BYD, Golden Dragon και Higer και εν γένει τις τεχνολογικές τους καινοτομίες και το σεβασμό για το περιβάλλον.

Η BYD (ο κορυφαίος κατασκευαστής οχημάτων νέας ενέργειας στον κόσμο), παρουσίασε δύο από τα νέα της μοντέλα ebus στην εκδήλωση.

Η Higer έκανε το ντεμπούτο της στο τελευταίο της μοντέλο (το Fencer), το οποίο έχει προταθεί για τα βραβεία οχημάτων Busworld Europe 2023.

Ένας άλλος μεγάλος κινέζος κατασκευαστής λεωφορείων, η Zhongtong Bus, τράβηξε επίσης την προσοχή των επισκεπτών με το μοντέλο καυσίμου υδρογόνου N12.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης