Ενέργεια

Αυστραλία: Τα συνδικάτα LNG της Chevron θα συνεχίσουν τις απεργίες από την επόμενη εβδομάδα

Αυστραλία: Τα συνδικάτα LNG της Chevron θα συνεχίσουν τις απεργίες από την επόμενη εβδομάδα
Νέος γύρος κινητοποιήσεων
Οι δύο εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Chevron στη Δυτική Αυστραλία αντιμετωπίζουν ένα νέο κύμα απεργιών από την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν τα συνδικάτα σε επίσημη ανακοίνωση προς τη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου τη Δευτέρα, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για μι τις αμοιβές.

Η επταήμερη προειδοποίηση για απεργία στις εγκαταστάσεις της Chevron's Gorgon και Wheatstone, που είναι υπεύθυνες για περίπου το 6% της παγκόσμιας παραγωγής LNG, κατατέθηκε από την Offshore Alliance, σύμφωνα με εκπρόσωπο του συνασπισμού δύο συνδικάτων.
Η Offshore Alliance είχε σταματήσει τις απεργίες στα τέλη Σεπτεμβρίου μετά την επίτευξη συμφωνίας με τη διαμεσολάβηση του βιομηχανικού διαιτητή της Αυστραλίας, της Fair Work Commission, αλλά τα συνδικάτα δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η Chevron είχε παραιτηθεί από τη συμφωνία.

Αν δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες, τα συνδικάτα θα είναι ελεύθερα να επαναλάβουν τις απεργίες σε επτά εργάσιμες ημέρες, από την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχο του συνδικάτου. Κατά τη διάρκεια εβδομάδων εργατικής δράσης τον περασμένο μήνα, τα συνδικάτα διαφοροποίησαν τη διάρκεια και την έκταση των απεργιών.

Οι αγορές έχουν μέχρι στιγμής ανάμεικτες αντιδράσεις στην απειλή περαιτέρω απεργιών, εν μέρει επειδή οι εβδομάδες δράσης τον Σεπτέμβριο δεν διέκοψαν τις αποστολές.

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, ωστόσο οι ασιατικές τιμές LNG spot υποχώρησαν από τα υψηλά 7 μηνών καθώς η ζήτηση παρέμεινε σταθερή.

Η Chevron δεν έχει ακόμη απαντήσει στην τελευταία κλιμάκωση, ωστόσο θα μπορούσε να επιλέξει να ξαναρχίσει μια αναφορά ζητώντας από την Επιτροπή Δίκαιης Εργασίας να παρέμβει στη διαμάχη, να υπαγορεύσει μια συμφωνία και να τερματίσει τις απεργίες.
Chevron θα πρέπει να ειδοποιήσει επτά ημέρες πριν από την επανεκκίνηση της αναφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης