Νέος ψηφιακός δρόμος μεταξύ της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης, που θα έχει θετικές επιπτώσεις στη χώρα μας, κατασκευάζεται από την BlueMed σύμφωνα με την ιστοσελίδα euronews.com.
Ιδιαίτερα για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα, αυτή η συναρπαστική εξέλιξη σημαίνει ταχύτερη, πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα ασφαλισμένη έναντι ζημιών ή προβλημάτων σε άλλες καλωδιακές διαδρομές.
Ο «γίγαντας» τηλεπικοινωνιών Sparkle με έδρα την Ιταλία, συνεργάστηκε με την Google και άλλους κορυφαίους φορείς για την κατασκευή των υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων Blue & Raman.
Αυτό το ρηξικέλευθο καλωδιακό δίκτυο διέρχεται από την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Μεσόγειο Θάλασσα στο Blue System και την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, το Ομάν και την Ινδία στο σύστημα Raman, συνδέοντας τη Γένοβα μέχρι τη Βομβάη όταν ολοκληρωθεί το τελευταίο σύστημα.
Σημαντική νέα ψηφιακή… οδός
Σπουδαίο τμήμα αυτού του δικτύου είναι η Μεσόγειος. Το καινοτόμο καλώδιο BlueMed είναι ο ιδιωτικός τομέας της Sparkle (κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών παγκοσμίως) και μοιράζεται ζεύγη ινών και ένα wet τμήμα με το καλωδιακό σύστημα Blue.
Αποτελείται από 4 ζεύγη ινών με αρχική χωρητικότητα σχεδιασμού μεγαλύτερη από 25 Tbps ανά ζεύγος ινών.
Εκτείνεται περίπου 1.000 km και διαθέτει χωρητικότητα έως και 240 Tbps (15Tbps/FP * 16FPs).
Σε αντίθεση με άλλα υποβρύχια καλώδια, η BlueMed ξεχωρίζει εφαρμόζοντας προηγμένες ιδέες όπως σταθμούς προσγείωσης ανοιχτού καλωδίου και ανοιχτού καλωδίου (CLS) για να παρέχει ανταγωνιστική πρόσβαση στα σημεία τερματισμού καλωδίων.
Η προσθήκη αλλάζει τόσο το παιχνίδι για τη διεθνή βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, την ανθεκτικότητα και την επεκτασιμότητα της υποδομής προσγείωσης. Επιπλέον έχει ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την πόλη.
Λόγοι επιλογής του Παλέρμο και της Γένοβας για τη διέλευση του καλωδίου
Η διαδρομή BlueMed είναι το αποκορύφωμα πολλών στρατηγικών παραμέτρων.
Αντί να διέρχεται από το κανάλι της Σικελίας, το καλώδιο BlueMed διέρχεται από το Στενό της Μεσσήνης και προσγειώνεται στη Γένοβα, συμβάλλοντας στην επέκταση της παγκόσμιας κυκλοφορίας.
Αυτό το νέο σημείο εισόδου στην Ευρώπη παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στα μελλοντικά υποβρύχια καλώδια ώστε να αλλάζουν τις διαδρομές τους.
Ως αποτέλεσμα της μειωμένης πίεσης σε άλλες υπάρχουσες διαδρομές, η ανθεκτικότητα του παγκόσμιου δικτύου αυξάνεται, στοιχείο που συγκαταλέγεται στα πλεονεκτήματα των ψηφιακών διαφοροποιημένων επιχειρήσεων.
Η έξυπνη επιλογή της χρήσης των πόλεων της Γένοβας και του Παλέρμο ως σταθμούς προσγείωσης για το καλώδιο BlueMed είναι μια άλλη στρατηγική που ανοίγει την πόρτα για περισσότερη ευελιξία και ανάπτυξη σε όλη την περιοχή και πέρα από αυτήν.
Το Παλέρμο λειτουργεί ως ο τέλειος κόμβος Διαδικτύου λόγω της πλεονεκτικής του θέσης κοντά στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όπου βρίσκονται μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές τηλεπικοινωνιών και απαιτούν ανακατανομή της ψηφιακής βαρύτητας προς τα νότια στον κόσμο.
Επιπλέον, η πόλη συνδέεται με όλα τα διεθνή καλώδια που προσγειώνονται στη Σικελία.
Όσον αφορά την ποικιλομορφία δικτύων, είναι μια ιδανική εναλλακτική λύση και συμπλήρωμα της υπάρχουσας διαδρομής CLS της Μασσαλίας και του Στενού της Σικελίας, η οποία έχει γίνει ο κανόνας τα τελευταία χρόνια και έχει επωμιστεί το κύριο βάρος της μεγάλης ψηφιακής κίνησης στην περιοχή.
Μελλοντικές Ευκαιρίες για Διαφοροποίηση Δικτύων
Το Sparkle συνεχίζει να προσβλέπει σε νέες ευκαιρίες για να επεκταθεί και να βοηθήσει τους πελάτες να ανταποκριθούν στις ανάγκες διαφοροποίησης δικτύου και καθυστέρησης.
Το μέλλον φαίνεται λαμπρό για την ανάπτυξη του καλωδιακού συστήματος της Sparkle.
Ο ανοικτός σταθμός προσγείωσης στη Γένοβα διαθέτει μια κλιμακούμενη υποδομή για την προσγείωση των καλωδίων του συστήματος Blue (BlueRaman /BlueMed) που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 6 επιπλέον νέα συστήματα.
Ο κύριος κορμός του συστήματος BlueMed συνδέει επί του παρόντος την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιορδανία και διαθέτει επιπλέον υποκαταστήματα στη Γαλλία (Κορσική), Ιταλία (Golfo Aranci – Σαρδηνία και Ρώμη), Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη, Τουρκία και Κύπρο, αλλά η Sparkle ανυπομονεί να συνδέσει περισσότερες περιοχές τα επόμενα χρόνια με περαιτέρω καλωδιακά δρομολόγια.
www.worldenergynews.gr