Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Honeywell: Επενδύει 27,5 εκατ. δολ. σε μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας με ροή σιδήρου τεχνολογίας ESS - reneweconomy.com.au.

Honeywell: Επενδύει 27,5 εκατ. δολ. σε μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας με ροή σιδήρου τεχνολογίας ESS - reneweconomy.com.au.
Επί πρόσθετα θα αγοράσει προϊόντα ESS Tech αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεκινώντας με μια προκαταβολική αγορά αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων
Ο αμερικανικός βιομηχανικός κολοσσός Honeywell επενδύει 27,5 εκατομμύρια δολάρια σε μια στρατηγική συνεργασία για να προωθήσει την ανάπτυξη και την υιοθέτηση στην αγορά συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών ροής σιδήρου, σύμφωνα με το reneweconomy.com.au.

Η Honeywell ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα επενδύσει στην πρωτοποριακή ESS Tech μπαταριών ροής σιδήρου με βάση το Όρεγκον ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας που βασίζεται στους αντίστοιχους τομείς τεχνογνωσίας κάθε εταιρείας.

Επί πρόσθετα θα αγοράσει προϊόντα ESS Tech αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεκινώντας με μια προκαταβολική αγορά αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ESS θα λάβει με τη σειρά της αποκλειστική άδεια πνευματικής ιδιοκτησίας της Honeywell που σχετίζεται με μπαταρίες ροής, ανοίγοντας το δρόμο για τις δύο εταιρείες να συνεργαστούν για περαιτέρω τεχνολογικές προόδους.

«Η ζήτηση για αποθήκευση ενέργειας μακράς διάρκειας αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική ευκαιρία της αγοράς στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης», δήλωσε ο Bryan Glover ο οποίος είναι επικεφαλής ανάπτυξης του ομίλου Honeywell Performance Materials and Technology (PMT).

Η ESS Tech αναγνωρίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως κορυφαίος αμερικανικός εξαγωγέας τεχνολογίας, εν μέρει λόγω έργων που σχεδιάζονται για την Αυστραλία και την Ευρώπη.

Τα 2 νέα έργα με τα συστήματα της ESS Tech στην Αυστραλία

Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ ανακοίνωσε δύο έργα αποθήκευσης ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας που θα χρησιμοποιούν τα συστήματα Energy Warehouse της ESS Tech. Αυτά τα συστήματα θα κατασκευάζονται από την ESS στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα παρέχονται από τον Αυστραλό συνεργάτη της εταιρείας, Energy Storage Industries - Asia Pacific.

Τα συστήματα Energy Warehouse της ESS Tech, που χαρακτηρίζονται ως τα πρώτα του είδους τους που θα αναπτυχθούν στην Αυστραλία, θα βοηθήσουν να καταδειχθεί η σημασία της αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης διάρκειας στη μεγαλύτερη μετάβαση στην ανανεώσιμη ενέργεια.

Έργα της ESS Tech και στην Γερμανία

Η ESS Tech επιλέχθηκε επίσης τον Ιούνιο από τον γερμανικό πάροχο ενέργειας LEAG για να αναπτύξει ένα σύστημα μπαταρίας ροής σιδήρου 50MW/500MWh ως μέρος ενός μεγαλύτερου κόμβου καθαρής ενέργειας.

«Σήμερα, δημιουργούμε ανώτερη τεχνολογία στον κρίσιμο κλάδο αποθήκευσης ενέργειας μακράς διάρκειας.

Ο συνδυασμός της καινοτόμου τεχνολογίας και της εμπειρίας ανάπτυξης της ESS με την τεχνογνωσία του συστήματος αποθήκευσης και ελέγχου της Honeywell θα μας επιτρέψει να οδηγήσουμε τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και να προσφέρουμε αξία στους πελάτες, τους μετόχους και τις κοινότητές μας», δήλωσε ο Eric Dresselhuys (Διευθύνων Σύμβουλος της ESS).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης