Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 1,28% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 1,28% για τον energy sector
48 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς το 10ετές ομόλογο ενισχύθηκε ξεκινώντας την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ενός μήνα που έχει καταγράψει μεγάλες απώλειες μέχρι στιγμής.

 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 43 μονάδες, ή 0,13% στις 34.007 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,4% στις 4.337 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,28% στις 694,28 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,45% στις 13.271 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,54%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό της από το 2007 όταν σκαρφάλωσε έως και 4,57%.

Η 3Μ κατέγραψες από τις χειρότερες επιδόσεις στον Dow, με πτώση άνω του 2%. Εν τω μεταξύ, τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ήταν οι τομείς με τη μεγαλύτερη υστέρηση στον S&P 500, σημειώνοντας πτώση 0,9% και 0,7%, αντίστοιχα.

Η Amazon κέρδισε περισσότερο από 1% αφού ο κολοσσός του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επενδύσει έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic.

Οι μετοχές δυσκολεύτηκαν αυτόν τον μήνα καθώς η Federal Reserve σηματοδότησε υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οδηγώντας τις αποδόσεις των ομολόγων σε άνοδο. Η αγορά αντιμετώπισε επίσης ένα ράλι του αργού πετρελαίου και ένα σερί νικών στο δολάριο κατά τη διάρκεια του εποχικά αδύναμου μήνα διαπραγμάτευσης.

Ο S&P 500 υποχώρησε περισσότερο από 4% τον Σεπτέμβριο, με ρυθμό για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα απωλειών και τον χειρότερο μήνα από τον Δεκέμβριο. Ο Nasdaq υποχώρησε 6% τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αναπτυξιακές μετοχές έφεραν το κύριο βάρος του sell-off, που επίσης κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία απώλειά του από τον Δεκέμβριο. Ο Dow υποχωρεί κατά 2% αυτόν τον μήνα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά την πρόοδο σχετικά με την επίλυση του προϋπολογισμού στην Ουάσιγκτον. Οι νομοθέτες το Σαββατοκύριακο εξέφρασαν ελάχιστα σημάδια κίνησης για μια συμφωνία που θα κρατούσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδοτούμενη για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους. Τη Δευτέρα, η Moody's Investors Service προειδοποίησε ότι ένα κλείσιμο θα ήταν ένα «πιστωτικό αρνητικό» γεγονός για τις Η.Π.Α.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης