Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Η Exxon Eyes αναμένει κέρδη 16 δισ. δολ. από πετροχημικά προϊόντα

Reuters: Η Exxon Eyes αναμένει κέρδη 16 δισ. δολ. από πετροχημικά προϊόντα

Τεράστια έσοδα για την αμερικάνικη εταιρεία έως το 2027

Η Exxon αναμένει να κερδίσει περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια από τις επιχειρήσεις καυσίμων και χημικών προϊόντων της το 2027, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στα ΜΜΕ.

«Προς το τέλος αυτής της δεκαετίας βλέπουμε τη ζήτηση βενζίνης να κορυφώνεται, αλλά θα είναι ένα μεγάλο οροπέδιο», δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος Τζακ Ουίλιαμς, σύμφωνα με το Reuters.

Η αύξηση των κερδών ακολουθεί τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων διύλισης και χημικών της Exxon και τον εξορθολογισμό της προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι αποδόσεις και από τα δύο τμήματα.

Επεκτάσεις της Exxon

Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια, η Exxon ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας δύο νέων μονάδων χημικών στο διυλιστήριο Baytown του Τέξας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η προσθήκη κόστισε στη μεγάλη εταιρεία 2 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξής της.

Με την εκκίνηση αυτών των δύο νέων γραμμών, η ExxonMobil προσφέρει υλικά υψηλής αξίας για μια ποικιλία προϊόντων από τα οποία εξαρτάται η κοινωνία καθημερινά.

Πετύχαμε εξαιρετικές επιδόσεις ασφάλειας αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση μεγάλων έργων, παρέχοντας παράλληλα σημαντικές επενδύσεις στην Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ», δήλωσε η Karen McKee, πρόεδρος του τμήματος λύσεων προϊόντων της εταιρείας.

Η Exxon επέκτεινε επίσης το διυλιστήριο Beaumont του Τέξας νωρίτερα φέτος, προσθέτοντας 250.000 βαρέλια στην ημερήσια παραγωγική της ικανότητα.


Τα πετροχημικά επηρεάζουν τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Τα πετροχημικά θεωρούνται ευρέως ως η μόνη μακροπρόθεσμη πορεία ανάπτυξης για τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο λόγος είναι, φυσικά, η ενεργειακή μετάβαση που πολλοί υποστηρίζουν ότι θα αποδεκατίσει τη ζήτηση για πετρέλαιο ως καύσιμο μεταφορών.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προέβλεψε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η ζήτηση πετρελαίου θα κορυφωθεί πριν από το 2030, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα εκτοπίζουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο ΟΠΕΚ διαφώνησε, ωστόσο, προειδοποιώντας ενάντια σε τέτοιες προβλέψεις, καθώς θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια αποθαρρύνοντας τις επενδύσεις στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών, η ζήτηση βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ήδη ξεπεράσει το αποκορύφωμά της, που σημειώθηκε το 2018, σε επίπεδο 9,33 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, για τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, δείχνουν ζήτηση 9,27 εκατ. bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης