Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Reuters: Η Tesla σχεδιάζει την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών στην Ινδία

Reuters: Η Tesla σχεδιάζει την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών στην Ινδία

Η ασιατική χώρα αποτελεί βασικό στόχο επέκτασης για τον κατασκευαστή EV

Η Tesla έχει σχέδια να κατασκευάσει και να εμπορευθεί αποθήκευση μπαταριών στην Ινδία και έχει υποβάλει αίτηση για κρατικές επιδοτήσεις, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές κοντά στην εταιρεία.

Η είδηση ακολουθεί προηγούμενες αναφορές ότι ο κατασκευαστής EV συζητούσε την κατασκευή τέτοιου είδους εργοστασίου στη χώρα. Το προτεινόμενο εργοστάσιο θα έχει ετήσια δυναμικότητα μισού εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτά τα οχήματα θα είναι μοντέλα χαμηλού κόστους, με τιμή περίπου 24.000 δολάρια, σημείωσε το Reuters στην τελευταία έκθεσή του.

Αρχικά, η Tesla είχε σχέδια να δημιουργήσει κατάστημα στην Ινδία πέρυσι, αλλά ακύρωσε αυτά τα σχέδια όταν η κυβέρνηση Modi αρνήθηκε να μειώσει τους φόρους εισαγωγής στα αυτοκίνητα.

Οι συγκεκριμένοι φόροι σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν το 100%, γεγονός που θα έκανε το Teslas απαγορευτικά ακριβό.

Η ιδέα της κυβέρνησης ήταν να παρακινήσει την Tesla να κατασκευάζει αυτοκίνητα τοπικά αντί να τα εισάγει.

Η ινδική κυβέρνηση έχει διαθέσει περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια με τη μορφή κινήτρων για τη βιομηχανία, ανέφερε το CNBC νωρίτερα φέτος, προσελκύοντας 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις.

Φαίνεται ότι αυτό λειτούργησε τουλάχιστον για τα EV. Σύμφωνα με την πηγή του Reuters, επιδοτήσεις για την παραγωγή συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών δεν θα υπάρξουν.

Από την άλλη πλευρά, το Νέο Δελχί θα μπορούσε να δώσει κίνητρα στην Tesla να προχωρήσει στο έργο, προσφέροντας επιδοτήσεις στους μελλοντικούς αγοραστές αυτών των συστημάτων.


Η Ινδία αποτελεί βασικό στόχο επέκτασης για την Tesla

Η Tesla είναι ο κατασκευαστής των συστημάτων αποθήκευσης Powerwall που μπορούν να αποθηκεύουν ενέργεια από μια ηλιακή εγκατάσταση ή από το δίκτυο για χρήση κατά τις σκοτεινές ώρες της ημέρας ή κατά τη διάρκεια διακοπών.

Φαίνεται, με βάση αυτές τις αναφορές, ότι η Ινδία αποτελεί βασικό στόχο επέκτασης για την Tesla. Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η εταιρεία κοιτάζει μια αγορά όχι μόνο για τα οικιακά συστήματα αποθήκευσης μπαταριών της αλλά και για τη βιομηχανική της προσφορά. Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν περισσότερες πηγές που ανέφεραν ότι η Tesla θεωρούσε την υποήπειρο ως εξαγωγικό κόμβο για την περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.


Κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν στην Ινδία

Εκτός από την Tesla, υπάρχουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των VW, Volvo Cars και Stellantis, οι οποίες μπαίνουν στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην υποήπειρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης