Περιβάλλον

Συνάντηση Δ. Αυγερινοπούλου με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα - Τι συζήτησαν

Συνάντηση Δ. Αυγερινοπούλου με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα - Τι συζήτησαν
Έμφαση δόθηκε στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Οι κοινές περιβαλλοντικές δράσεις και η περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της περιβαλλοντικής πολιτικής αποτέλεσαν τα βασικά  θέματα συζήτησης στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, κ. Noam Katz, και την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτή Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής και ο Πρέσβης συνομίλησαν για δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο κρατών στον τομέα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της, με έμφαση στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. 

Αντικείμενα συζήτησης αποτέλεσαν, ακόμη, η ανάγκη προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, η σημασία της γαλάζιας οικονομίας, η ορθολογική διαχείριση των υδάτων, όπως και η πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Η Πρόεδρος της Επιτροπής ευχαρίστησε δε θερμά τον Πρέσβη για την σημαντική συμπαράσταση του Ισραήλ στην προσπάθεια κατάσβεσης των θερινών δασικών πυρκαγιών και την ένδειξη αλληλεγγύης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης