Τελευταία Νέα

Reuters: Η Orsted θα αναπτύξει έργα ηλιακής ενέργειας 400 MW στην Ιρλανδία

Reuters: Η Orsted θα αναπτύξει έργα ηλιακής ενέργειας 400 MW στην Ιρλανδία
Θα τροφοδοτηθούν πάνω από 90.000 σπίτια

Η Orsted της Δανίας (ORSTED.CO) η οποία είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στη σκανδιναβική χώρα, γνωστοποίησε τη Δευτέρα 18/9 ότι συνεργάστηκε με την εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Terra Solar για την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας 400 μεγαβάτ (MW) στην Ιρλανδία.

Τα έργα έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτήσουν πάνω από 90.000 ιρλανδικά σπίτια και σχεδιάζονται να ολοκληρωθούν πριν από το 2030, ανακοίνωσε η Orsted.

«Η Ιρλανδία έχει δει πολλές κίτρινες ειδοποιήσεις τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού με χαμηλές ταχύτητες ανέμου, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλό λόγω της υπερβολικής εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα και η ένταση άνθρακα της ηλεκτρικής ενέργειας της Ιρλανδίας είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών έργων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ο ηλιακός αγωγός της Orsted στην Ιρλανδία είναι τώρα συνολικά πάνω από 600 MW, είπε η εταιρεία.

Την περασμένη εβδομάδα η Orsted είπε ότι έκανε την πρώτη της επένδυση σε ένα βρετανικό έργο ηλιακής ενέργειας, το οποίο θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει έως και 200.000 σπίτια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης