Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Reuters: Η Edison εγκαινίασε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής

Reuters: Η Edison εγκαινίασε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής
Θα χρηματοδοτείται εν μέρει από πολίτες

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ιταλική εταιρεία κοινής ωφελείας Edison (EDNn.MI) εγκαινίασε την Παρασκευή 15/9/2023 ένα νέο υδροηλεκτρικό σταθμό που χρηματοδοτείται εν μέρει από την τοπική κοινότητα και την ευρύτερη πελατειακή της βάση.

Η Ιταλία σκοπεύει να παράγει σχεδόν τα 2/3 της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το τέλος της δεκαετίας, αλλά αρκετά έργα έχουν επιβραδυνθεί ή μπλοκαριστεί από την τοπική αντιπολίτευση.


Τα ανταλλάγματα που προσφέρει στους πολίτες

Η Edison έχει προσφέρει τόσο στους κατοίκους που ζουν κοντά στο νέο σταθμό παραγωγής ενέργειας στο Quassolo (κοντά στο Τορίνο) όσο και στους πελάτες της στην Ιταλία τη δυνατότητα να δανείσουν χρήματα για το έργο με αντάλλαγμα ένα ακαθάριστο ετήσιο επιτόκιο μεταξύ 5% και 6%.

Η Edison, η πρώτη εταιρεία κοινής ωφέλειας που ξεκίνησε μια πρωτοβουλία crowd-funding στην Ιταλία, συγκέντρωσε 300.000 ευρώ σε συνολικό κόστος 12 εκατομμυρίων ευρώ (12,80 εκατομμύρια δολάρια) για το εργοστάσιο, συγκεντρώνοντας χρήματα από περισσότερους από 100 μικρούς αποταμιευτές.


Στόχος της Edison

Ο όμιλος στοχεύει να αυξήσει την εγκατεστημένη ισχύ από ανανεώσιμες πηγές στα 6 γιγαβάτ (GW) επενδύοντας 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ο μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός αναμένεται να παράγει περίπου 8.300.000 κιλοβατώρα (kWh) ετησίως, που αντιστοιχεί στις ενεργειακές ανάγκες περίπου 3.000 οικογενειών.

«Με τα εγκαίνια του νέου υδροηλεκτρικού σταθμού Quassolo, είμαστε περήφανοι που κάνουμε ένα περαιτέρω βήμα στη διαδικασία απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της χώρας και επίτευξης των αναπτυξιακών μας στόχων έως το 2030», δήλωσε ο Nicola Monti (Διευθύνων Σύμβουλος της Edison),.

Η Edison διαθέτει επί του παρόντος 120 υδροηλεκτρικούς σταθμούς, εκ των οποίων οι 80 είναι μίνι υδροηλεκτρικοί σταθμοί, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης