Ενέργεια

Πυρκαγιά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου μετά από έκρηξη

Πυρκαγιά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου μετά από έκρηξη
Εξερράγη ταυτόχρονα με πυραυλικές επιθέσεις της Ουκρανίας

Ένας αγωγός φυσικού αερίου στη Ρωσία έπιασε φωτιά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA την Πέμπτη 14/9/2023.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:40 το πρωί τοπική ώρα και ακολούθησε πυρκαγιά που έπληξε τον υπόγειο αγωγό Peschany Umyot-Storozhevka κοντά στο χωριό Krasny Oktyabr, που διαχειρίζεται η Gazprom.

Η περιοχή Σαράτοφ φιλοξενεί ένα σημαντικό στρατιωτικό αεροδρόμιο, την αεροπορική βάση Ένγκελς και η έκρηξη σημειώθηκε την ίδια στιγμή με μια καταιγίδα… ουκρανικών επιθέσεων με πυραύλους και drone σε ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους.

Βάσει μαρτυριών, μια στήλη καπνού φαινόταν από αρκετά μίλια μακριά.


Αδιευκρίνιστο αν θα διαταράξει τις ροές ενέργειας από τα ρωσικά λιμάνια

Η «ανοιχτή καύση» του αγωγού φυσικού αερίου έκτοτε έχει σβήσει, σύμφωνα με το σύστημα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Οι πιο πρόσφατες αναφορές δεν διευκρινίζουν εάν η πυρκαγιά στον αγωγό θα διαταράξει τις ροές ενέργειας από τα ρωσικά λιμάνια, αν και οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ειδική επιτροπή θα εξετάσει τα αίτια του συμβάντος σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Βιομηχανίας και Ενέργειας της Περιφέρειας Σαράτοφ.

Συγκεκριμένα γνωστοποίησε τα ακόλουθα: «Η παροχή φυσικού αερίου στους καταναλωτές πραγματοποιείται πλήρως. Τα τμήματα της Gazprom Transgaz Saratov LLC έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης. Οι λόγοι για το συμβάν θα καθοριστούν από ειδική επιτροπή»,

«Όλες οι συνθήκες του συμβάντος διευκρινίζονται», έγραψε στο Telegram ο Γιούρι Γιούριν (επικεφαλής του περιφερειακού τμήματος έκτακτης ανάγκης).

Το δίκτυο Peschany Umet–Storozhevka περιλαμβάνει δύο παράλληλους κορμούς διαμέτρου ενός μέτρου που κατασκευάστηκαν κατά τη σοβιετική εποχή.

Το φυσικό αέριο από τον αγωγό πηγαίνει σε βιομηχανικούς πελάτες στην περιοχή Σαράτοφ. Η Ευρώπη δεν έχει απαγορεύσει ούτε έχει επιβάλει κυρώσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά η παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη με αγωγούς έχει επιβραδυνθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης