Διεθνή

Πούτιν μετά τη συνάντηση με Κιμ: Προοπτικές για στρατιωτική συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα

Πούτιν μετά τη συνάντηση με Κιμ: Προοπτικές για στρατιωτική συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα
Υπάρχουν ευκαιρίες για διμερή στρατιωτικοτεχνική συνεργασία τόνισε ο Πούτιν, αν και πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της

Tην ώρα που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζει την περιοδεία του στην Απω Ανατολή της Ρωσίας με επίσκεψη στο Βλαδιβοστόκ και σε αμυντικά και άλλα εργοστάσια στο Κομσομόλσκ-ον-Αμούρ, ο Πούτιν υπογραμμίζει τις προοπτικές στρατιωτικής συνεργασίας μαζί του. 

Ο Πούτιν, ο οποίος νωρίτερα είχε συνομιλίες με τον Κιμ στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι και παρέθεσε γεύμα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για διμερή στρατιωτικοτεχνική συνεργασία, αν και πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Δήλωσε ότι η Ρωσία θα επιδείξει στον Κιμ στο Βλαδιβοστόκ τις δυνατότητες του στόλου της στον Ειρηνικό. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει επίσης κάτι να προσφέρει στη Βόρεια Κορέα στον τομέα της γεωργίας.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε πρόποση για «τη μελλοντική ενίσχυση της συνεργασίας» με την Πιονγιάνγκ, με την ευκαιρία του γεύματος που οργανώθηκε προς τιμήν του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ρωσία βλέπει προοπτικές συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα στο Διάστημα, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης