Χρηματιστήριο & Αγορές

Wood: Πόλεμος, ΕΚΤ και πυρκαγιές οι μεγάλοι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία

Wood: Πόλεμος, ΕΚΤ και πυρκαγιές οι μεγάλοι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία
Η Wood αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το πραγματικό ΑΕΠ σε 2,8% και 3,5% για φέτος και το επόμενο έτος (από 3,5% και 4,2%)
Μετά από μία κάμψη, ενισχύεται και πάλι η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα, με την οικονομία να βρίσκεται σε μια πολλά υποσχόμενη αναπτυξιακή τροχιά.
Αυτό αναφέρει η Wood στο σημερινό (4/9) σημείωμά της για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα πιθανότατα έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω το 2ο τρίμηνο.
Ωστόσο, η δραστηριότητα ενισχύεται και πάλι το 3ο τρίμηνο, λόγω της αύξησης των πραγματικών μισθών, που επιβεβαιώνεται από θετικές έρευνες για τις επιχειρήσεις.
Παρόλα αυτά, η Wood αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το πραγματικό ΑΕΠ σε 2,8% και 3,5% για φέτος και το επόμενο έτος (από 3,5% και 4,2%) και αναμένει ότι η ανάπτυξη θα φτάσει το 4% το 2025.

Οι κίνδυνοι της οικονομίας

Οι προβλέψεις της όμως εξακολουθούν να υπόκεινται σε κινδύνους και προς τις δύο κατευθύνσεις, αναφέρει η Wood.
Οι αρνητικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν οποιαδήποτε περαιτέρω όξυνση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, μια υψηλότερη και αυστηρότερη νομισματική στάση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τη Fed και την ΕΚΤ και τυχόν αναταράξεις από τις πυρκαγιές στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.
Εν τω μεταξύ, η αύξηση των πραγματικών μισθών ανακάμπτει ως τάση σχεδόν παντού, παρουσιάζοντας τον βασικό ανοδικό κίνδυνο στο πλαίσιο των στενών αγορών εργασίας.
Ο πληθωρισμός παραμένει πιθανό να επιστρέψει στον στόχο του 2% αργότερα το επόμενο έτος, αλλά στη συνέχεια θα υποχωρήσει περαιτέρω το 2025, κατά την άποψη της Wood.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης