Ενέργεια

Η Eni ξεκινά την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο κοίτασμα Baleine στην Ακτή Ελεφαντοστού

Η Eni ξεκινά την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο κοίτασμα Baleine στην Ακτή Ελεφαντοστού

Η ιταλική Eni ξεκίνησε την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο γιγάντιο κοίτασμα Baleine στα βαθιά νερά ανοιχτά της Ακτής του Ελεφαντοστού, ανακοίνωσε ο ενεργειακός όμιλος τη Δευτέρα, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας της Ακτής Ελεφαντοστού σύμφωνα με το Reuters.

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος, του οποίου η παρουσία στην αφρικανική χώρα χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960 με τη θυγατρική του Agip Côte d'Ivoire, ανακάλυψε το πεδίο τον Σεπτέμβριο του 2021.

"Το πρώτο πετρέλαιο από το Baleine είναι ορόσημο στις δραστηριότητες της Eni. Πηγαίνοντας από μια εξαιρετική επιτυχία εξερεύνησης, πετύχαμε έναν κορυφαίο χρόνο στην αγορά κάτω από δύο χρόνια από τη δήλωση εμπορικής ανακάλυψης", δήλωσε ο CEO της Eni, Claudio Descalzi.

Για την αρχική φάση, η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί μέσω ενός σκάφους αποθήκευσης και εκφόρτωσης παραγωγής, ικανού να διακινεί έως και 15.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (bbl/d) και περίπου 25 εκατομμύρια κυβικά πόδια σχετικού αερίου την ημέρα (Mscf/d).

Η έναρξη της δεύτερης φάσης αναμένεται στα τέλη του 2024 και θα αυξήσει την παραγωγή κοιτασμάτων σε 50.000 bbl/d πετρελαίου και περίπου 70 Mscf/ημέρα συναφούς αερίου.

Η τρίτη φάση ανάπτυξης στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής πεδίου σε 150.000 bbl/d πετρελαίου και 200 Mscf/d φυσικού αερίου, δήλωσε η Eni.

Στην Ακτή Ελεφαντοστού, η Eni έχει επί του παρόντος συμφέροντα στα μπλοκ CI-101 και CI-802 - όπου εκτείνεται το πεδίο Baleine - καθώς και σε τέσσερα άλλα τετράγωνα βαθέων υδάτων της Ελεφαντοστού, όλα με την Petroci Holding ως συνεργάτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης