Ενέργεια

QatarEnergy και ExxonMobil «τρέχουν» τις εργασίες στο Golden Pass - Το 2024 οι πρώτες προμήθειες LNG

QatarEnergy και ExxonMobil «τρέχουν» τις εργασίες στο Golden Pass - Το 2024 οι πρώτες προμήθειες LNG
Η κρατική QatarEnergy κατέχει μερίδιο 70% στο έργο Golden Pass, ενώ η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία ExxonMobil έχει μερίδιο 30%.

Η QatarEnergy και η ExxonMobil συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο στην κατασκευή του γιγαντιαίου τερματικού Golden Pass LNG στις ΗΠΑ.

Η κρατική QatarEnergy κατέχει μερίδιο 70% στο έργο Golden Pass με χωρητικότητα άνω των 18 mpta και θα αφαιρέσει το 70% της χωρητικότητας, ενώ η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία ExxonMobil έχει μερίδιο 30%.

Το Golden Pass LNG Terminal και το Golden Pass Pipeline ανέφεραν στην νεότερη έκθεση κατασκευής που κατατέθηκε στην αμερικανική FERC ότι η Golden Pass συνεχίζει να πραγματοποιεί δραστηριότητες Φάσης Ι και Φάσης ΙΙ, όπως προστασία από όμβρια ύδατα, κατασκευή αναχωμάτων, αποθήκευση υλικού και συσσωρεύσεις.

Οι πρώτες προμήθειες LNG το 2024

Η Golden Pass και οι εργολάβοι της προχώρησαν στην εγκατάσταση σωληνώσεων και χάλυβα, συνέχισαν την εγκατάσταση σωληνώσεων όπως και τις εκχύσεις θεμελίωσης σκυροδέματος στο Train 2 και στο Train 3.

Η αμερικανική FERC ανέφερε σε μια έκθεση επιθεώρησης νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι ο αναμενόμενος χρόνος εν λειτουργία για το πρώτο τρένο είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2024, με το δεύτερο και το τρίτο τρένο να ακολουθούν μετά. Το προσωπικό της FERC επισκέφτηκε την τοποθεσία Golden Pass LNG στις 8 Αυγούστου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης