Ενέργεια

LNG Αυστραλία: Chevron και Woodside δεν έχουν ενημερώσεις για τις συζητήσεις για τους μισθούς

LNG Αυστραλία: Chevron και Woodside δεν έχουν ενημερώσεις για τις συζητήσεις για τους μισθούς
Τα συνδικάτα υπέβαλλαν καταγγελία για την ασφάλεια
Η Woodside Energy και η Chevron δήλωσαν την Πέμπτη ότι δεν υπάρχουν ενημερώσεις για μισθολογικές διαφορές σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Αυστραλίας, καθώς τα συνδικάτα που εμπλέκονται στις συνομιλίες υπέβαλαν καταγγελία για την ασφάλεια κατά του Woodside.

Η Woodside's North West Shelf και η Chevron's Gorgon and Wheatstone Australian LNG παρέχουν μαζί περίπου το 10% της παγκόσμιας αγοράς LNG.

Περίπου το 99% των εργαζομένων στις υπεράκτιες πλατφόρμες που προμηθεύουν αέριο στο εργοστάσιο LNG του North West Shelf συμφώνησαν να αφήσουν το συνδικάτο να αναλάβει δράση, συμπεριλαμβανομένων των απεργιών, που θα μπορούσαν να διαταράξουν τις αποστολές και να αυξήσουν τις τιμές για το υπερψυγμένο καύσιμο.

Οι εργαζόμενοι της Chevron πρόκειται να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα για το αν θα δώσουν στους εκπροσώπους των συνδικάτων τους τις ίδιες εξουσίες.

Συνομιλίες

Εκπρόσωπος του Woodside δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν υπάρχουν πρόσθετες ενημερώσεις για τις συνομιλίες, μια ημέρα αφότου είπε ότι έχει σημειωθεί «θετική πρόοδος» στις συνομιλίες με την Offshore Alliance, μια ομάδα που εκπροσωπεί τη Ναυτική Ένωση της Αυστραλίας και την Αυστραλιανή Ένωση Εργαζομένων.

Εκπρόσωπος της Chevron είπε ότι δεν υπάρχουν ενημερώσεις, αλλά η εταιρεία συνέχιζε να συνεργάζεται με τους υπαλλήλους της.

Την Πέμπτη, η Offshore Alliance ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι είχε υποβάλει καταγγελία για την ασφάλεια στη ρυθμιστική αρχή υπεράκτιας ενέργειας, την Εθνική Αρχή Υπεράκτιας Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πετρελαίου (NOPSEMA), σχετικά με τις υποτυπώδεις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στην πλατφόρμα Woodside's Angel, η οποία αποτελεί μέρος της Λειτουργία North West Shelf.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης