Διεθνή

Το άτρωτο όπλο της Ρωσίας - Εξοπλίζει τα πυρηνικά υποβρύχια Yasen-M με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon

Το άτρωτο όπλο της Ρωσίας - Εξοπλίζει τα πυρηνικά υποβρύχια Yasen-M με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon
Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon έχουν βεληνεκές 900 χιλιομέτρων και μπορούν να ταξιδέψουν με 9 φορές την ταχύτητα του ήχου
Με τους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon εξοπλίζει τα πυρηνικά της υποβρύχια η Ρωσία, γεγονός που θα της επιτρέψει να αποκτήσει μια δύναμη κρούσης άτρωτη σε κάθε εχθρικό οπλικό σύστημα.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Alexei Rakhmanov, διευθύνων σύμβουλος της United Shipbuilding Corporation (USC), της μεγαλύτερης ρωσικής ναυπηγική εταιρείας, υποστήριξε πως η Ρωσία βρίσκεται στη διαδικασία εξοπλισμού των νέων πυρηνικών της υποβρυχίων με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon.
«Σύμφωνα με την απόφαση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, τα πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων Yasen-M θα είναι εξοπλισμένα με το πυραυλικό σύστημα Zircon σε τακτική βάση.
Οι εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη» τόνισε ο Rakhmanov.

Τα πυρηνικά υποβρύχια

Τα υποβρύχια κλάσης Yasen, γνωστά και ως Project 885M, είναι πυρηνικά υποβρύχια πυραύλων cruise, κατασκευασμένα για να αντικαταστήσουν τα υποβρύχια πυρηνικής επίθεσης της Σοβιετικής εποχής ως μέρος ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού του στρατού και του στόλου.
Σημειώνεται πως προς το παρόν, τα υποβρύχια Yasen είναι εξοπλισμένα με πυραύλους cruise Kalibr, Onyx και τορπίλες Physik.
Σημειώνεται ότι η ρωσική φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων Admiral Gorshkov έχει ήδη εξοπλιστεί με πυραύλους Zircon.
«Ο οπλισμός των φρεγατών με αυτό το πυραυλικό σύστημα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το σχέδιο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατά την κατασκευή και λειτουργία τους», διευκρίνισε ο ο Rakhmanov

Οι υπερηχητικοί Zircon

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon έχουν βεληνεκές 900 χιλιομέτρων και μπορούν να ταξιδέψουν με 9 φορές την ταχύτητα του ήχου, καθιστώντας δύσκολη, αν όχι αδύνατη την άμυνα εναντίον τους
Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin είχε αναφέρει νωρίτερα εντός του 2023 πως η Ρωσία θα ξεκινήσει μαζικές προμήθειες πυραύλων Zircon ως μέρος των προσπαθειών της χώρας να ενισχύσει τις πυρηνικές της δυνάμεις.
Δυτικοί στρατιωτικοί θεωρούν πραγματικό εφιάλτη αυτούς τους υπερηχητικούς πυραύλους, οι οποίοι μπορούν να ελέγχονται ακόμα και μετά την εκτόξευση τους.
Πολλοί εκτιμούν ότι αυτός ο συνδυασμός ελέγχου και ταχύτητας, καθιστά τους πυραύλους Zircon ουσιαστικά άτρωτους στα αντιαεροπορικά συστήματα.
Το 2017, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που πρόσθεσε υπερηχητικά όπλα στο οπλοστάσιό της.
Τώρα η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται σε παρόμοια οπλικά συστήματα.
Ο Zircon είναι ο πρώτος υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος στον κόσμο, ικανός να πραγματοποιεί σταθερή πτήση με ελιγμούς στην ατμόσφαιρα που τροφοδοτείται από τον δικό του κινητήρα και είναι ικανός να καταστρέψει τόσο εναέριους όσο και επίγειους στόχους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης