Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

PV Europe για Ρουμανία: Επενδύσεις 26,5 εκατομμυρίων στα φωτοβολταϊκά έργα

PV Europe για Ρουμανία: Επενδύσεις 26,5 εκατομμυρίων στα φωτοβολταϊκά έργα
Οι Συνεργάτες σκοπεύουν να επενδύσουν έως και 26,5 εκατ. ευρώ.
Η Eiffel Transition Infrastructure, ένα ταμείο που διαχειρίζεται η Eiffel Investment Group, και η R.Power έχουν δημιουργήσει μια κοινή επιχειρησιακή στρατηγική, ώστε να επιταχύνουν την ανάπτυξη ηλιακών φωτοβολταϊκών έργων στη Ρουμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του PV Europe.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός «φακέλου» (πορτφόλιο) φωτοβολταϊκών έργων, με περισσότερο από 1 GW. Η R.Power φέρει τα προσχέδια περισσοτέρων από 50 έργων ηλιακών φωτοβολταϊκών στα διάφορα στάδια ανάπτυξης και το ταμείο Eiffel Transition Infrastructure συμβάλλει στη χρηματοδότηση τους.

Οι Συνεργάτες σκοπεύουν να επενδύσουν έως και 26,5 εκατ. ευρώ.

Οι ομάδες της R.Power θα σχεδιάσουν και θα αναπτύξουν τα έργα μέχρι να είναι έτοιμα για κατασκευή. Μόλις τεθούν σε λειτουργία, αναμένεται να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε περισσότερα από 500.000 σπίτια της Ρουμανίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποφυγή εκπομπής έως και 420.000 τόνων CO2 ετησίως.

Διευρυμένες πρωτοβουλίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Αυτό το όραμα βασίζεται στην ήδη επιτυχημένη συνεργασία της Eiffel Investment Group με την R.Power, οι οποίες δουλεύουν μαζί από το 2022.

Η κοινή επιχείρηση υποδηλώνει την κοινή τους δέσμευση να επεκτείνουν, στην αγορά της Ρουμανίας, τις πρωτοβουλίες τους στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνδυάζοντας τη μακρόχρονη εμπειρία και τις δεξιότητες τους σε αυτή τη δραστηριότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης