Χρηματιστήριο & Αγορές

Eurobank Equities: Στα top picks η Mytilineos με τιμή στόχο τα 40,30 ευρώ

Eurobank Equities: Στα top picks η Mytilineos με τιμή στόχο τα 40,30 ευρώ
Η αυξημένη κερδοφορία προέρχεται όλο και περισσότερο από την ανάπτυξη των ΑΠΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό
Στα 40,30 ευρώ από τα 30,50 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη Μυτιληναίος η Eurobank Equities, επιβεβαιώνοντας την σύσταση αγοράς που έχει εκδώσει για τη μετοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναλυτής της Eurobank διατηρώντας τη σύσταση BUY αναμένει ότι η MYTILINEOS θα συνεχίσει δυναμικά την ανοδική της πορεία, ακόμα και από τα σημερινά επίπεδα των €33/μετοχή, καθώς η αγορά αρχίζει σταδιακά να ενσωματώνει στην τιμή της εταιρείας και τα νέα υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται και μία διεύρυνση του πολλαπλασιαστή κερδών της εταιρείας, ο οποίος παραμένει ακόμα σε συγκριτικά χαμηλά επίπεδα.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το synergistic business model της MYTILINEOS – μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων – το οποίο, μετά και την πρόσφατη κομβικής σημασίας αναδιάρθρωση της εταιρείας, είναι και αυτό που καταφέρνει σε αυτό το ασταθές περιβάλλον να κατοχυρώνει νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας.

Δυναμική ανάπτυξη στις ΑΠΕ

Το γεγονός πως αυτή η αυξημένη κερδοφορία προέρχεται όλο και περισσότερο από την ανάπτυξη των ΑΠΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσδίδει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά στο μείγμα κερδοφορίας της MYTILINEOS, αφού οι «πράσινες» επενδύσεις έχουν υψηλότερο πολλαπλασιαστή κερδών,  οδηγώντας σε σημαντικά υψηλότερη αποτίμηση του Τομέα των ΑΠΕ (M Renewables), ο οποίος για τη Eurobank πλέον τοποθετείται στα €2.5 δισ. (από ~€1.6 δισ. προηγουμένως). Σημαντική συνεισφορά σε αυτό έχει και η νέα επένδυση της MYTILINEOS στον Καναδά, η οποία από μόνη της προσφέρει σχεδόν €2.5/μετοχή στην αποτίμηση της εταιρείας.

Η ειδοποιός διαφορά του μοντέλου ανάπτυξης των ΑΠΕ της MYTILINEOS έναντι του ανταγωνισμού είναι το γεγονός ότι η εταιρεία απέναντι στη μονόπλευρη ανάπτυξη έργων ΑΠΕ - τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αργούν να συνεισφέρουν οικονομικά στην εταιρεία, ενώ απαιτούν και σημαντικά κεφάλαια τα οποία στη σημερινή συγκυρία προϋποθέτουν μεγαλύτερο κόστος δανεισμού - παραθέτει ένα αυτοχρηματοδοτούμενο μοντέλο ανάπτυξης με σχετικά χαμηλότερες ανάγκες CAPEX (καθώς οι πωλήσεις έργων ΑΠΕ παγκοσμίως, με σημαντικά περιθώρια κέρδους συνεισφέρουν στις μελλοντικές κεφαλαιουχικές ανάγκες ΑΠΕ), επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη του Παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της εταιρείας. Ένα μοντέλο που όλο και περισσότεροι μεγάλοι παγκόσμιοι παίκτες έχουν ενστερνιστεί τελευταία.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης